NA24.no

Statoil har brutt arbeidsmiljøloven

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det bekrefter selskapet selv.

– Vi ser at det kan forekomme uklare innleieforhold relatert til arbeidsmiljølovens bestemmelser. Når selskapet har oppdaget slike forhold, er det tatt tak i situasjonen for å finne en løsning. Vi er selvsagt opptatt av å drive vår virksomhet i tråd med gjeldende lover og regler, sier informasjonssjef for undersøkelse og produksjon, Ola Anders Skauby, til Teknisk Ukeblad.

Hele 18 prosent av den totale arbeidsstyrken i Statoil er innleid. Selskapet bekrefter at det har blitt brukt innleid personell i strid med lov og avtaleverk.

- 200 ulovlige innleide
Det er bare to år siden Statoil fjernet 340 stillinger på sokkelen. Nå kommer det fram at Statoil har leid inn personell i strid med arbeidsmiljøloven.

Ifølge en intern Statoil-kilde har selskapet måttet ansette 200 personer som har vært ulovlig innleid. Nå er det satt i gang et prosjekt for å undersøke i hvor stor grad Statoil benytter seg av ulovlig innleie. Det vil trolig føre til at mange flere får fast ansettelse i selskapet. Skauby sier Statoil-ledelsen ikke kjenner seg igjen i at det skal være så mange som 200 som har fått fast ansettelse.

Skal vurdere
Statoil og fagforeningene har satt ned et eget prosjekt som vurderer innleid personell.

– Innleieprosjektet skal foreslå konkrete tiltak som skal bedre innleiesituasjonen i selskapet på kort og lang sikt. En samlet oversikt over dette arbeidet vil foreligge ut på nyåret. Dette er en pågående prosess, og vi har derfor ikke noen tall å komme med i denne sammenhengen, sier Skauby til Teknisk Ukeblad.

Kritiske til Statoil
LO-forbundet IndustriEnergi (IE) er kritisk til Statoils bruk av innleid personell. Leder for sokkelforeningen i IE, Per Steinar Stamnes, er fornøyd med at ledelsen nå har tatt tak i problematikken.

– Vi har fått lovnader om at Statoil skal rydde opp i de tilfeller hvor vi har innleid personell som man er usikker på om er i tråd med arbeidsmiljølovens bestemmelser. Og disse vil i så fall få et tilbud om en ansettelse. I slutten av januar vil vi kunne si hvor mange dette dreier seg om, sier han til ukebladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere