Statoil henter meglertopp

Foto: Moment Studio (Moment Studio)

Hans Henrik Klouman blir ny juridisk direktør i Statoil

18.04.11 09:36

Helge Lund, konsernsjef i Statoil, har rekruttert Hans Henrik Klouman, toppsjef i meglerhuset SEB Enskilda. Fra 1. august tropper Klouman opp på Statoils kontor i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

Klouman blir ny juridisk direktør i Statoil. Og dette til tross for at han egentlig ikke hadde tenkt å ta en slik jobb én gang til. Før Klouman tok over som sjef for SEB Enskilda var han i 12 år juridisk direktør i Storebrand.

Ovenfor Dagens Næringsliv gir Klouman uttrykk for at Statoil var det eneste alternativet for at en slik jobb skulle bli aktuelt igjen og at han derfor ikke kunne la en slik mulighet passere. I tillegg legger Klouman ikke skjul på at det er noen aspekter ved megler bransjen han vil komme til å savne.

- Jeg våkner ved sekstiden hver morgen, surrer rundt og setter meg i kjerra ned til brygga og er med på morgenmøtet og får en oppdatering på utviklingen i USA, Asia, samt sektorer og selskaper i Norden og Norge. Det er et «kick» å starte dagen slik, det er en utrolig pulserende virksomhet med dyktige mennesker. I Statoil kommer jeg neppe til å starte dagen med at alt går i alle retninger. Men også der vil jeg jobbe i et pulserende miljø med svært dyktige mennesker, sier Klouman til Dagens Næringsliv.

Ned i lønn
Klouman er inneforstått med at Statoil ikke kan lønne på samme nivå som meglerhusene kan,men at han ikke tar jobben på grunn av lønnen.

-Jeg har aldri tatt mine jobbvalg på grunn av kompensasjon. Det er klart Statoil ikke kan kompensere slik man gjør i meglerbransjen, sier han til avisen.

Statoil er tilfreds med nyansettelsen.

- Han har bred juridisk erfaring kombinert med tung forretningsmessig kompetanse og han har også internasjonal erfaring, noe som er verdifullt for Statoil, sier pressetalsmann Bård Glad Pedersen til avisen.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.