NA24.no

Statoil øker i tredje kvartal

Foto: MARK EARTHY
Resultatet for tredje kvartal endte på 39,3 milliarder kroner.

Statoils driftsresultat for tredje kvartal 2011 var på 39,3 milliarder kroner, en økning på 39 % sammenlignet med 28,2 milliarder kroner i tredje kvartal 2010.

- Statoil oppnådde solide økonomiske resultater i tredje kvartal 2011. Resultatene viser drift i samsvar med forventningene og sterke olje- og gasspriser gjennom hele perioden, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i en melding.

Langsiktig strategi
Statoil presenterte sin langsiktige strategi og langsiktige vekstprognoser på kapitalmarkedsdagen i juni 2011. Revitalisering av norsk sokkel med fat av høy verdi og vekst innen ukonvensjonelle ressurser er viktige byggesteiner.

- Det gigantiske Aldous/Avaldsnes-funnet bekrefter mulighetene som finnes på norsk sokkel, og vi fortsetter vår langsiktige satsing på å posisjonere Statoil som en industriell aktør og operatør innen ukonvensjonelle ressurser gjennom tilbudet om kjøp av samtlige aksjer i Brigham Exploration Company, sier Lund i meldingen.

Kvartalsresultatet var hovedsakelig påvirket av en 30 % økning i gjennomsnittsprisene for væsker målt i norske kroner, en 13 % økning i gjennomsnittsprisen for gass, en 13 % økning i løftede volumer sammenlignet med samme periode i fjor, og et netto tap på nedskrivninger på 4,8 milliarder kroner, hovedsakelig knyttet til raffineringsvirksomheten.

Nedgang tredje kvartal
Resultatet i tredje kvartal 2011 var på 9,9 milliarder kroner, sammenlignet med 13,8 milliarder kroner i samme periode i fjor. Nedgangen skyldtes hovedsakelig lavere gevinst på netto finansposter og høyere skatteprosent, og ble bare delvis motvirket av høyere driftsresultat. Skatteprosenten for kvartalet var 76,6 %.

Justert driftsresultat i tredje kvartal 2011 var på 43,1 milliarder kroner, en 62 % økning sammenlignet med 26,7 milliarder kroner i tredje kvartal 2010.

Justert driftsresultat etter skatt var 11,4 milliarder kroner i tredje kvartal 2011. Justert driftsresultat etter skatt ekskluderer skattevirkningene av netto finansposter og utgjorde en effektiv skatteprosent på 73,5 % i tredje kvartal 2011.

Samlet egenproduksjon var på 1,764 millioner foe per dag i tredje kvartal 2011, sammenlignet med 1,552 millioner foe per dag i tredje kvartal 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere