NA24.no

Statoil-kontrakt til Acergy

Sist oppdatert:
Oljeserviceselskapet skal kartlegge sjøbunnen, inspisere og støtte rørlegging i Norsjøen.

Statoil har gitt Acergy en rammekontrakt på 750 millioner kroner som strekker seg over fem år. I tillegg har selskapet fått en opsjon på to ganger to år.

NA24 - din næringslivsavis

Det er den nye båten Acergy Viking, som er utstyrt med avansert kartleggingsutstyr, som skal utføre oppdragene. Ved tildeling av kontrakten har det vært viktig at hensynet til både ytre miljø og arbeidsmiljø på båten blir godt ivaretatt.

- Acergy Norway kommer til å bidra til sikre og effektive operasjoner på de Statoil-opererte feltene, sier Bjarne Jensen, som er leder for enheten Naturdata, kartlegging og geoteknikk i forretningsområdet Teknologi og prosjekter.

Det er i forbindelse med kartleggings- og inspeksjonsoppdrag av prosjekter i Nordsjøen. Der blant annet utbyggingen av Tyrihans- og Gjøa-feltene inngår.

- Statoil har tidligere sendt hensiktsmelding til Geoconsult AS for tilsvarende oppgaver, med bruk av fartøyet Geosund fra 15. mars 2007. Geosund erstattes med det nye fartøyet GeoBergen i 2008, heter det i en melding fra Statoil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere