*Nettavisen* Økonomi.

Statoil-kontrakter for 30 milliarder

Foto: Kjetil Alsvik (Statoil)

Odfjell, KCA Deutag og Archer får gigantiske borekontrakter.

22.05.12 11:54

Statoil har på vegne av aktuelle lisenspartnere tildelt kontrakter for boretjenester på hele 18 faste installasjoner på norsk sokkel.

Kontraktene har en verdi på til sammen 30 milliarder kroner, inkludert opsjoner.

Dette er den største tildelingen Statoil gjør på norsk sokkel siden 2010, opplyser Statoil i en pressemelding.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Effektive bore- og brønntjenester på våre faste installasjoner er viktig for å opprettholde produksjonen på norsk sokkel, og for å levere på Statoils produksjonsprognoser som er på 2,5 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2020, sier konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring på norsk sokkel, Margareth Øvrum, i en kommentar.

Selskapene KCA Deutag, Odfjell Drilling og Archer har fått tildelt kontrakt, som omfatter boring av nye brønner, plugging av gamle brønner, brønnoverhaling og vedlikehold av boreanleggene på 18 av Statoils 20 faste plattformer på norsk sokkel.

Kontraktene har en varighet på fire år, samt opsjoner på tre perioder av to år – totalt 10 år, og vil sysselsette omkring 2000 personer i perioden.

Ifølge direktør for boring og brønn i Statoil, Øystein Arvid Håland, er sikre og effektive boreoperasjoner en forutsetning.

- Og leverandørene spiller en nøkkelrolle i dette. Det er de som bemanner boredekket og skal utføre disse operasjonene på en sikker og god måte hver dag. Leverandørene vi har valgt har over tid vist vilje og evne til å imøtekomme Statoils høye krav til helse, miljø og sikkerhet, sier Håland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.