NA24.no

Statoil kutter opp mot 1.500 fast ansatte

Sist oppdatert:
Over 2500 stillinger vil være borte før 2017.

Statoil kutter mellom 1.100 og 1.500 fast ansatte samt 525 konsulenter innen utgangen av 2016, opplyser selskapet.

– Vi beklager behovet for ytterligere reduksjoner, men forbedringene kreves for å styrke Statoils konkurransekraft og sikre vår framtidige verdiskapning,” sier Anders Opedal, konserndirektør for drift i Statoil i en melding.

Forenkling av arbeidsprosesser, klar ansvarsfordeling og det å legge til rette for framtidige vekstmuligheter er retningsgivende for Statoils forbedringsarbeid, fortsetter oljegiganten.

Videre endringer i forretningsområdene skal bli presentert innen utgangen av måneden.

– Beslutninger om bemanningsreduksjoner som følge av effektivisering vil bli tatt i det enkelte forretningsområde basert på vurderinger som involverer ledere og tillitsvalgte, og lokal drøfting. Først når dette er fullført, vet vi hvor presist dagens anslag er. Dette arbeidet vil skje i forretningsområdene i perioden fra august til november, sier personaldirektør Magne Hovden i Statoil.

Siden utgangen av 2013 er bemanningen blitt redusert med 1340 fast ansatte og 995 eksterne konsulenter.

Statoil har forpliktet seg til å oppnå årlige besparelser på 1,7 milliarder dollar gjennom forbedringsprogrammet i 2016, og senere.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere