*Nettavisen* Økonomi.

Statoil øker i tredje kvartal

Foto: MARK EARTHY

Resultatet for tredje kvartal endte på 39,3 milliarder kroner.

Statoils driftsresultat for tredje kvartal 2011 var på 39,3 milliarder kroner, en økning på 39 % sammenlignet med 28,2 milliarder kroner i tredje kvartal 2010.

- Statoil oppnådde solide økonomiske resultater i tredje kvartal 2011. Resultatene viser drift i samsvar med forventningene og sterke olje- og gasspriser gjennom hele perioden, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i en melding.

Langsiktig strategi
Statoil presenterte sin langsiktige strategi og langsiktige vekstprognoser på kapitalmarkedsdagen i juni 2011. Revitalisering av norsk sokkel med fat av høy verdi og vekst innen ukonvensjonelle ressurser er viktige byggesteiner.

- Det gigantiske Aldous/Avaldsnes-funnet bekrefter mulighetene som finnes på norsk sokkel, og vi fortsetter vår langsiktige satsing på å posisjonere Statoil som en industriell aktør og operatør innen ukonvensjonelle ressurser gjennom tilbudet om kjøp av samtlige aksjer i Brigham Exploration Company, sier Lund i meldingen.

Kvartalsresultatet var hovedsakelig påvirket av en 30 % økning i gjennomsnittsprisene for væsker målt i norske kroner, en 13 % økning i gjennomsnittsprisen for gass, en 13 % økning i løftede volumer sammenlignet med samme periode i fjor, og et netto tap på nedskrivninger på 4,8 milliarder kroner, hovedsakelig knyttet til raffineringsvirksomheten.

Nedgang tredje kvartal
Resultatet i tredje kvartal 2011 var på 9,9 milliarder kroner, sammenlignet med 13,8 milliarder kroner i samme periode i fjor. Nedgangen skyldtes hovedsakelig lavere gevinst på netto finansposter og høyere skatteprosent, og ble bare delvis motvirket av høyere driftsresultat. Skatteprosenten for kvartalet var 76,6 %.

Justert driftsresultat i tredje kvartal 2011 var på 43,1 milliarder kroner, en 62 % økning sammenlignet med 26,7 milliarder kroner i tredje kvartal 2010.

Justert driftsresultat etter skatt var 11,4 milliarder kroner i tredje kvartal 2011. Justert driftsresultat etter skatt ekskluderer skattevirkningene av netto finansposter og utgjorde en effektiv skatteprosent på 73,5 % i tredje kvartal 2011.

Samlet egenproduksjon var på 1,764 millioner foe per dag i tredje kvartal 2011, sammenlignet med 1,552 millioner foe per dag i tredje kvartal 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag