NA24.no

Statoil outsourcer 209 årsverk

Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Dette omfatter IT, eiendomsdrift og finans.

Statoil kutter 209 årsverk i Norge og overfører arbeidsoppgavene til tre eksterne selskaper. Dette omfatter IT, eiendomsdrift og finans.

Det bekrefter selskapet i en pressemelding tirsdag.

I løpet av våren
- Etter grundig evaluering har vi konkludert med at det er et solid forretningsmessig rasjonale for outsourcing innen disse tjenesteområdene, sier Torgrim Reitan, konserndirektør for økonomi og finans i Statoil.

Leverandørene som er valgt er Capgemini for IT, Coor Service Management for eiendomsdriften og Accenture for økonomi og finanstjenester.

Det er meningen at oppgavene blir overført til de tre selskapene i løpet av våren.

Gir Siemens milliardkontrakt
Det har også kommet fram at Statoil har tildelt Siemens plc-kontrakten på bygging av 67 vindmøller til Dudgeon-prosjektet i Storbritannia. Avtalen har en verdi på drøyt fem milliarder kroner.

Kontrakten omfatter prosjektering, anskaffelse, sammenstilling og ferdigstilling av turbiner til havs, samt service de første to årene og tjenester de neste tre årene, opplyser Statoil.

Hver turbin består av et tårn, et maskinhus med generator og tre rotorblader.

Statoil er operatør for havvindprosjektet Dudgeon utenfor Grimsby på den engelske østkysten. Også Statkraft er inne på eiersiden.

Vindkraftparken vil gi strøm til om lag 400.000 britiske husstander. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere