NA24.no

Statoil-rykter i DNO

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Oslo Børs stanset handelen i DNO etter rykter om at Statoil vil kjøpe Iraks oljeinteresser.

Oslo Børs skal undersøke kursutviklingen i DNO etter aksjen fikk et kraftig hopp. Rykter vil ha det til at Statoil skal kjøpe DNOs eierandeler i Irak.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi i Statoil kommenterer i prinsipp aldri rykter, sier informasjonssjef for Internasjonal undersøkelse og produksjon Rannveig S Stangeland i Statoil til NA24.

Stangeland sier at generelt er holdningen til Statoil at de ikke står overfor umiddelbare investeringer i Irak, men at de følger med på utviklingen av det store ressursunderlaget.

Statoil-representanten sier det ikke er aktuelt å gå inn i Irak før et petroleumslovverk er på plass. Sikkerhetssitasjonen i Irak må også bedre seg før Statoil vil vurdere å gå inn i Irak.

Oslo Børs har innført en børspause for å undersøke kursutviklingen i DNO. Aksjen steg 6,33 prosent til 11,25 kroner.

Ifølge Dow Jones Newswire skal offisielle talsmenn for de kurdiske selvstyremyndighetene har sagt at de er klar over at det er samtaler mellom DNO og Statoil, der den norske oljegiganten skal kjøpe DNOs eierandeler i Nord-Irak.

- Vi er klar over dette, men min forståelse er at dette er tidlige diskusjoner, sier talsmannen ifølge Dow Jones Newswire.

Verken DNOs konsjernsjef Helge Eide eller en pressetalsmann for Statoil har ønsket kommentere spekulasjonene.

Statoil skal ifølge artikkelen i nyhetsbyrået ha gitt en bank oppdraget som rådgiver i forbindelse med det mulige kjøpet, men den norske oljegiganten vil gjøre alt for å unna de samme problemene de hadde i Iran.

De to islandske meglerhusene Glitnir og Kaupthing er de største nettokjøperne. Samlet står de to bak rundt 67 prosent av nettokjøpene i DNO.

Torsdag morgen meldte DNO at de hadde en samlet produksjon i februar på 12.592 fat olje per dag, mot 12.854 fat per dag måneden før. Selskapet opplyser at de forventer en snittproduksjon på 20.000 fat per dag i 2007 og at produksjonen i slutten av året vil være omkring 26.000 fat per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere