NA24.no

Statoil satser milliarder på Bahamas

Oljeselskapet har inngått en avtale om å kjøpe oljeterminalen South Riding Point.

StatoilHydro legger omkring 1,7 milliarder kroner på bordet for å overta 100 prosent av aksjene i selskapet som eier oljeterminalen South Riding Point på Grand Bahama Island i øygruppen Bahamas.

NA24 - din næringslivsavis

Selger er det kanadiske allmennaksjeselskapet World Point Terminals Inc.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kjøpet av South Riding Point-terminalen omfatter oljelager- og omlastingsfasilitetene, samt World Points 50 prosent andel i slepebåtselskapet Freepoint Tug and Towing Service. Terminalen ligger på en tomt som er utleid av et selskap kontrollert av Bahamas’ myndigheter.

Kjøper er for øvrig betinget av en langsiktig forlengelse av leieavtalen med myndighetene på Bahamas til vilkår som er akseptable for StatoilHydro. Tilfredsstillende due diligence og godkjenning og nødvendig klarering fra relevante myndigheter på Bahamas.

– Oppkjøpet er et strategisk grep som støtter StatoilHydros globale vekstambisjon. Det vil styrke StatoilHydros markeds- og handelsposisjon i Nord-Amerika ved å sikre full terminalkapasitet, sier konserndirektør Jon A. Jacobsen i Foredling og markedsføring.

StatoilHydro har leid lagringskapasitet ved South Riding Point-terminalen siden 1993. Alle de 55 nåværende ansatte ved terminalen vil bli spurt om å fortsette i sine stillinger og vil bli tilbudt faste stillinger i StatoilHydro.

StatoilHydro forventer at relevante offentlige godkjennelser vil foreligge i løpet av tredje kvartal 2009 og at handelen vil bli gjennomført innen utløpet av året.

Terminalen har to kaiplasser, hvorav en med plass til supertankere i VLCC-klassen. Lagringskapasiteten ved anlegg er 6,75 millioner fat olje fordelt på ti tanker.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere