*Nettavisen* Økonomi.

Statoil selger for 15 milliarder kroner i Aserbajdsjan

Bildet viser deler av Statoils Sangachal-terminal ved Det Kaspiske Hav 45 kilometer sør for Aserbajdsjans hovedstad Baku. Foto: Harald Pettersen (Statoil)

Statoil selger sine andeler knyttet til produksjonen i feltet Shah Deniz i Aserbajdsjan for 15 milliarder kroner til malaysiske Petronas.

13.10.14 07:50

Statoil har solgt sin eierandel på 15,5 % i produksjonsdelingsavtalen for Shah Deniz, 15,5 % andel i South Caucasus Pipeline Company (SCPC), 15,5 % andel i eierselskapet SCPC, og 12,4 % andel i Azerbaijan Gas Supply Company (AGSC) til det malaysiske olje- og gasselskapet PETRONAS. Det skriver Statoil i en børsmelding mandag.

Transaksjonsverdien er 2,25 milliarder amerikanske dollar.

- Statoil har skapt betydelig verdi ved å delta i utviklingen av dette feltet gjennom årene, og er fornøyd med å ha inngått denne avtalen med PETRONAS. Salget optimaliserer porteføljen vår og styrker vår finansielle fleksibilitet til å prioritere industriutvikling og verdiskapende vekst, sier Lars Christian Bacher, konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt i Statoil.

For å prioritere fremtidige utviklingsprosjekter med høyt potensial har Statoil realisert betydelig verdi fra transaksjoner på norsk sokkel og internasjonalt, heter det i børsmeldingen.

Porteføljeoptimaliseringe vil fortsette å øke selskapets finansielle styrke og fleksibilitet til å levere på strategien vår for verdiskapende vekst.

Statoils egenproduksjon fra Shah Deniz-feltet i andre kvartal 2014 var 38.000 fat oljeekvivalenter per dag.

- Etter salget satser vi videre på virksomheten vår i Aserbajdsjan, som fortsatt spiller en viktig rolle i Statoils internasjonale portefølje, sier Bacher i børsmeldingen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.