*Nettavisen* Økonomi.

Statoil selger i Irland

Statoil har fått hjelp av Merril Lynch, og selger bensinstasjonene i Irland til Topaz.

21.06.06 11:37

Statoil melder at de har inngått avtale om betingelsene for salg av Statoil Ireland. Avtalen omfatter selskapets bensinstasjonskjede og salgsvirksomhet innen energiprodukter i Irland. Kjøperen Topaz driver fra før 150 bensinstasjoner i Irland.

NA24 - din næringslivsavis

De to virksomhetene er komplementære med godt sammenfallende strategier, og det vil gi økt service og verdi for kundene, opplyser selskapet i meldingen.

Merrill Lynch fungerte som økonomisk rådgiver for Statoil i salget.

Kjøpte Shell
Statoil vil fortsatt være representert i Irland gjennom Statoil Exploration Limited. I tillegg beholder Statoil sin eierandel på 50 prosent i LSS Limited joint venture i Derry, Nord-Irland, og fortsetter å levere drivstoff til Statoil Ireland gjennom Dublin og Derry.

Topaz er en etablert nasjonal bensinstasjonskjede med hovedkvarter i Dublin. I 2005 kjøpte kjeden Shell Irelands bensinstasjonsnett. Topaz driver et nett på over 150 bensinstasjoner under Shells varemerke og har logistikkvirksomhet som dekker hele Irland, blant annet seks oljeimportterminaler. Topaz eies av Ion Equity, et ledende irsk finansielt investeringsselskap.

Statoil og Topaz har avtalt å sikre Statoil Irelands pensjonsfond ved fullføring av transaksjonen, det vil omfatte kapitalinnskudd og gi sikkerhet for de ansatte.

Avhenger av godkjennelse
Gjennomføring av salget forutsetter godkjennelse fra irske konkurransemyndigheter og forventes å finne sted i tredje kvartal 2006.

- Vi har hatt en meget vellykket detaljhandelsvirksomhet i Irland siden 1992. Ut fra vår strategiske satsing på andre markeder, er vi meget fornøyd med å ha kommet til enighet med Topaz. Vi tror Topaz er bedre posisjonert for å utvikle potensialet til Statoil Ireland. Vi er takknemlige for lojaliteten som Statoil Irelands ansatte har vist under vårt eierskap og ønsker dem det beste for framtiden, sier direktør Jacob Schram i Statoil Retail Europa.

- Vi er glade for å ha inngått en avtale med Statoil om denne transaksjonen, sier Danny Murray, konsernsjef for Topaz, i meldingen fra Statoil.

- Vi tror at Statoil Ireland har en lys framtid og at det er betydelige muligheter for å kombinere kompetansen og beste praksis fra både Statoil Ireland og Topaz. Vi satser på videre vekst for den samlede virksomheten og å tilby spennende muligheter for ansatte når vi sammen skal bringe Statoil Ireland videre til neste utviklingstrinn og styrke selskapets ledende stilling i markedet, sier Murray.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.