NA24.no

John Knigh har de siste tre årene ledet Statoil-området Global Strategy Business and Development (GSB) – oljeselskapets strategiavdeling, fra sin base i Paddington i London.
John Knigh har de siste tre årene ledet Statoil-området Global Strategy Business and Development (GSB) – oljeselskapets strategiavdeling, fra sin base i Paddington i London. Foto: Trond Isaksen (Statoil ASA)

Statoil-sjef ber norske analytikere «analysere mer»

Sist oppdatert:
Statoils britiske strategisjef John Knight oppfordrer norske finansanalytikere til å bruke mer tid på analyse av skifermarkedet.

Statoils britiske sjefstrateg John Knight er stolt av satsingen på skifer og ser Statoil som en av de viktigste aktørene i neste fase av skifer­revolusjonen. Han mener at usikkerheten i markedet gjør det helt nødvendig å spre interessene. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) mandag.

I den siste tiden er Statoils internasjonale satsing blitt gjenstand for tiltagende kritikk i Norge, i takt med fallende oljepriser, lavere lønnsomhet og store nedskrivninger ute. Knight avviser kritikerne. Internasjonaliseringen og satsing på ulike prosjekter internasjonalt har vært avgjørende for at Statoil har hatt en bedre aksjekursutvikling enn sine konkurrenter, hevder han overfor DN.

Kritikken fra norske finansanalytiker mot satsingen på skifergass og skiferolje i USA preller av briten.

- Jeg tror norske finansanalytikere må bruke mer tid på å analysere disse temaene, sier Knight til DN.

Han er stolt av at Statoil var blant de første av de store internasjonale selskapene som satset på skifergass i USA.

- Vi er ved enden av begynnelsen av skiferrevolusjonen, sier Knight til DN.

Han mener mange undervurderer hvor raskt produksjonskostnadene vil falle.

Det vil trolig bety enda høyere oljeproduksjon, lavere priser og mindre penger inn til Oljefondet.

Men uten skiferoljesatsingen, ville bildet sett mørkere ut for Statoil.

De neste årene er det Statoil og store internasjonale oljeselskaper som vil drive utviklingen innen skifergass og skiferolje, tror Knight.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere