NA24.no

Statoil-sjefen akket seg over Ylvis

Helge Lund NHO årskonferanse Operaen 2014
Helge Lund NHO årskonferanse Operaen 2014 Foto: Junge, Heiko
Sist oppdatert:
Statoil-sjef Helge Lund med hjertesukk over kjendisstatusen til Ylvis, samtidig som selskapet forbereder utflagging av 350 stillinger til lavkostland.

Statoils konsernsjef Helge Lund kom ikke med noe festbudskap til forsamlingen av politikere og næringslivsledere på NHOs årlige konferanse på Sola utenfor Stavanger mandag, skriver Dagens Næringsliv (DN) og dn.no.

Statoil-sjefen avsluttet møtet med følgende hjertesukk:

- I et land hvis største kjendiser nå er noen som kan fortelle hva reven sier, der mangel på smør er den største avisoverskriften, der været hver dag preger avisen og realityprogrammer har de fleste seere, er det ikke rart at industriutvikling kommer i bakgrunnen.

Lund sier oljeselskapene tjener for lite penger og at lønnsomheten til integrerte oljeselskaper er kraftig under press.

Nå varsler han store omstillinger for å få lønnsomheten opp.

350 stillinger i Statoil skal flagges ut til lavkostland. Stillingene er innen IT, finans og kontroll, bygg og administrasjon.

I tillegg vurderer Statoil å flagge ut ytterligere 145 stillinger, skriver Stavanger Aftenblad ifølge NTB.

Konsernsjef Helge Lund vil ikke kommentere saken, men flere uavhengige kilder bekrefter at beslutningen ble tatt mandag. Innholdet blir trolig offentliggjort før børsen åpner tirsdag.

Utflagging av stillinger har lenge vakt stort oppstyr i Statoil. Sist sommer ble det klart at Statoil i interne dokument diskuterte å flagge ut inntil 1.000 stillinger innen 2020.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere