Statoil-sjefen på lønnstoppen i Olje-Norge

Statoil-sjef Helge Lund hadde en samlet skattbar godtgjørelse på 13,8 millioner kroner i fjor.

Statoil-sjef Helge Lund hadde en samlet skattbar godtgjørelse på 13,8 millioner kroner i fjor. Foto: Ole Jørgen Bratland (Statoil)

Bra lønn i Norge, men stusselig sammenlignet med utlandet.

Statoil-sjef Helge Lund hadde en samlet skattbar godtgjørelse på 13,8 millioner kroner i fjor, og tjente dermed mest av toppsjefene i oljebransjen.

Lunds lønn økte med 4 prosent fra 13,3 millioner i 2012, viser en oversikt som Teknisk Ukeblad har laget. I skattelistene for 2012 sto imidlertid Statoil-sjefen oppført med en inntekt på 14,4 millioner kroner. Av dette skattet han 6,6 millioner kroner, skriver VG.

I en kronikk på NRKs nettsider tidligere i år forsvarte styreleder Svein Rennemo selskapets lederlønnsnivå.

– Lederlønnsnivået i Statoil er konkurransedyktig, men ikke lønnsledende i norsk sammenheng. Det er lavt i nordisk sammenheng. Og det er svært lavt i internasjonal sammenheng, skrev Rennemo.

På andreplass på lønnstoppen i oljebransjen finner vi Lundins norgessjef Torstein Sannes, som er oppført med en samlet godtgjørelse på 9 millioner kroner i 2013, en nedgang fra 10,6 millioner året før.

Nummer tre på listen er sjefen for ConocoPhillips Norge, Steinar Våge. Han er i 2013-regnskapet oppført med en godtgjørelse på 8,3 millioner kroner, 1,2 millioner kroner mer enn i 2012.

Skattelistene for inntektsåret 2013 blir søkbart hos Skatteetaten på fredag, når siste skatteoppgjør er klart.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.