NA24.no

Statoil skyter i Libya

Foto: Aladin Abdel Naby (Reuters)
Statoil starter nå arbeidet med å skyte seismikk i Libya.

Operatøren Statoil er i ferd med å starte seismiske operasjoner i Libya. Målet er å samle inn 2.000 kilometer 2D-seismikk i løpet av året på lisensen Kufra 171 sørøst i landet.

NA24 - din næringslivsavis

Det er første gang Statoil utfører seismiske operasjoner i landet. Statoil ble tildelt operatørskap for to lisenser på land i Libya i en budrunde om lete- og produksjonsdelingsavtaler høsten 2005.

- Ørkenområdene vi nå går inn i er lite utforsket når det gjelder petroleumsressurser. Det er boret noen få brønner i områdene, men det var på 1960- og 70-tallet. Dette blir krevende, både logistikkmessig og teknisk, men vi er godt rustet til å takle de utfordringer dette byr på, sier Geir Richardsen, Statoils letesjef i Libya og Egypt i en kommentar.

Statoil og det britiske gasselskapet BG har 50 prosent hver av rettighetene i Kufra 171. Selskapene har forpliktet seg til å samle inn 2.000 kilometer 2D-seismikk og bore to letebrønner i denne lisensen.

I april starter også innsamlingen av seismikk i den andre lisensen Statoil opererer, Cyrenaica 94. Statoil har en andel på 100 prosent i lisensen. Selskapet har forpliktet seg til å samle inn 3.000 kilometer 2D-seismikk og bore én letebrønn. Lisensen ligger nord i landet, nær grensen til Egypt.

I løpet av siste halvdel av 2008 vil operatør Statoil bore de første letebrønnene i Libya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere