Statoil sloss mot spritforbud

Foto: Henrik Færevåg (iBergen.no)

StatoilHydro turer med oppsigelser dersom de ikke får selge sprit døgnet rundt i Litauen.

24.06.09 09:08

1. januar ble det ulovlig å selge sprit mellom klokken ti på kvelden og åtte om morgenen i Litauen. Årsaken er at styresmaktene ønsker å begrense antall dødsfall på veiene knyttet til fyllekjøring. Så langt har antall dødsfall i trafikken knyttet til fyllekjøring, som er abnormt høyt i landet, falt med 45 prosent.

NA25 – din næringslivsavis

Men forbudet skjærer inn i inntektene til StatoilHydro som eier 66 bemannede bensinstasjoner som tidligere solgte sprit døgnet rundt, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge avisen presser nå selskapet på for å få gjeninnført muligheten til å selge sprit døgnet rundt.

Morten Christensen, som er sjef for oljeselskapets bensinstasjoner i landet, skriver i et brev til myndighetene at forbudet vil kunne gjøre arbeidsplassene til de som jobber ved Statoilstasjonene mer utrygge, ved at man går over til automater i stedet. I brevet skriver Christensen også at det ikke løser noen problemer at man steger spritsalget om natten.

Jørn Madsen, som er vice president country operations i Energy & Retail Europem, og således Christensens sjef, toner ned brevet når Dagens Næringsliv snakker med han.

- Det vi har gjort er å gjøre myndighetene i Litauen obs på at de nye reglene ikke følges av alle i markedet. Mange kiosker og restauranter omgår forbudet om detaljsalg etter klokken ti på kvelden, og det gjør at vi mister omsetning til andre, og det må vi forholde oss aktivt til, sier Madsen til Dagens Næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.