*Nettavisen* Økonomi.

Statoil-stasjonene får nytt navn

Slik vil Statoil-stasjonene i Norge se ut fra mai neste år. Foto: Statoil

Statoils bensinstasjoner i hele Europa skifter navn neste år.

22.09.15 15:40

Fra mai 2016 vil Statoil-stasjonene i Skandinavia, Baltikum, Polen og Russland få det globale merket Circle K.

Statoil Fuel & Retail var en del av det integrerte olje- og gasselskapet Statoil ASA frem til 2010. To år senere ble selskapet kjøpt opp av kanadiske Couche-Tard, en av verdens ledende aktører innenfor servicehandel.

Retten til å bruke Statoil-navnet fram til 2021 var en del av oppkjøpet, men allerede neste år vraker Couche-Tard navnet.

Circle K vil erstatte Couche-Tards eksisterende kjedenavn i USA og flere andre land verden over, som er Mac's, Circle K og Kangaroo Express, i tillegg til Statoil-merket.

– Det å bruke ett globalt varemerke vil gjøre oss sterkere, styrke vår kultur og hjelpe oss med å gjøre dagen litt bedre for våre kunder, sier Couche-Tards konsernsjef Brian Hannasch i en pressemelding.

– En viktig grunn til å kjøpe SFR var å etablere en posisjon i Europa og skape en plattform for videre vekst i regionen. Ett globalt merke vil gjøre det lettere, fortsetter Hannasch.

De første europeiske stasjonene som skal foreta navneskiftet, ligger i Norge og Sverige. De blir en del av en internasjonal organisasjon med nesten 15.000 butikker og bensinstasjoner og mer enn 100.000 medarbeidere under det nye merket Circle K.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.