NA24.no

Statoil-suksess i Canada

(Faksimile Google Maps)
Sist oppdatert:
Prøveboring utenfor Canadas østkyst har avdekket et oljefunn med «stort potensial» opplyser Statoil.

Newfoundland: Den første brønnen i Bay du Nord-funnet indikerer mellom 300 og 600 millioner fat utvinnbar olje, opplyser selskapet i en pressemelding torsdag.

- Det er spennende at Statoil åpner opp et nytt oljeområde utenfor kysten av Newfoundland. Det fører oss ett skritt nærmere målet om å bli operatør offshore Canada, sier Tim Dodson, som er konserndirektør for leting i Statoil.

Et tidligere funn i området anslås å inneholde mellom 100 og 200 millioner fat utvinnbar olje, mens et tredje funn fortsatt er under evaluering. Funnene er gjort på rundt 1.100 meters dyp.

- Siden vi bare har boret noen få brønner i et stort lisensiert område, som totalt dekker om lag 8.500 kvadratkilometer, krever det mer arbeid før lisenspartnerne kan vurdere en optimal utbyggingsløsning, legger Dodson til.

De tre funnene ligger i Flemish Pass-bassenget rundt 500 kilometer øst for Newfoundland i Canada. Statoil er operator for Bay du Nord og har en eierandel på 65 prosent. De øvrige 35 prosent eies av kanadiske Husky Energy. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere