NA24.no

Statoil tjener penger som gress

Sist oppdatert:
Øker med 35 prosent.

Tirsdag morgen la Statoil fram driftsresultater for første kvartal. Etter de tre første månedene kan de vise til et resultat på 51,4 milliarder kroner, en økning på 35 prosent sammenlignet med første kvartal 2013. Justert driftsresultat økte med 9 % til 46,0 milliarder kroner.

Ifølge konsernsjef skyldes de gode resultatene oljeprisen som stort sett har vært høy det siste året.

- Vi er glade for å presentere sterke finansielle resultater for kvartalet. Høyere priser og gode resultater fra vår amerikanske gassverdikjede bidro til en økning i justert driftsresultat på 9 % sammenlignet med samme kvartal i fjor. Driften vår er solid og danner grunnlag for en rebasert organisk produksjonsvekst på omkring 2 prosent i 2014, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i en børsmelding.

Konsernsjef Helge Lund har grunn til å smile etter å ha levert et driftsresultat som er 35 prosent bedre enn første kvartal i fjor.

Ifølge Statoil skyldes de økte inntektene hovedsakelig høyere priser og økt bidrag fra gassverdikjeden. Justert driftsresultat etter skatt var 15,8 milliarder kroner, sammenlignet med 12,0 milliarder kroner i samme periode i fjor.

I dag står koster et fat olje 100 dollar og i løpet av det siste året har den aldri bikket under 100-dollargrensen. Hyggelig lesing for Statoil-aksjonærene, som det foreslås å belønnes med 1,80 kroner per aksje i utbytte.

Nå varsler selskapet nye tiltak for å holde kostnadene nede.

- For å møte bransjens utfordringer knyttet til kostnader og kapitalintensitet, har vi satt i gang nye tiltak dette kvartalet for ytterligere å styrke effektiviteten og konkurranseevnen. Samtidig har vi nådd viktige milepæler i den pågående prosessen for å redusere kostnadsbasen. Vi er i rute i forhold til å oppnå planlagt vekst, sier Lund.

Statoil leverte en produksjon på 1,978 millioner oljeekvivalenter per dag i første kvartal. Det er en nedgang på 1 % sammenlignet med første kvartal 2013, men samtidig sparte man penger på blant annet letekostnadene som har gått ned med 7 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor. 

Statoil-aksjonærene har også gjort det bra hvis de har sittet på aksjen det siste året. Aksjeprisen har steget fra 138 kroner per aksje til dagens kurs på 173.Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere