Statoil traff gass i Mexicogolfen

Statoil og de andre eierne i blokk 140 i Atwater Valley-området i Mexicogolfen har funnet tørrgass i den første av letebrønnene som er boret på blokken.

09.05.06 11:35

Det er amerikanske Kerr-McGee som er operatør for blokken som nå melder at det gjort funn av gass i letebrønnen Claymore-1 på blokk 149 i den amerikanske delen av Mexicogolfen. Statoil er medeier i blokken med en andel på 25 prosent.

Brønnen er boret ned til 25.000 fot og det er funnet et totalt intervall på 150 fot med hydrokarboner i flere soner. Funnet skal være primært tørrgass i et område med meget høy steinkvalitet.

- Vi er oppmuntret av Claymore-funnet Dett er den første brønnen i vårt 2006 subsalt-program på dypt vann i Mexicogolfen, og funnet gir oss momentum i gjennomføringen av vårt leteprogram som inkluderer fire til fem nye letemål i år, sier driftsdirektør David A. Hager i Kerr-McGee i en kommentar.

Claymore-funnet ligger på 3.700 fots havdyp omkring 150 miles sørøst av New Orleans. Kerr-McGee har en eierandel på 333,5 prosent, og i tillegg til Statoil så er Dominion inne med 31,5 prosent og Woodside Energy med 10 prosent.

Kerr-McGee vil umiddelbart sett i gang boring av et sidesteg omkring 4.600 fot mot nordøst for å skaffe ytterligere informasjon om ressursene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag