NA24.no

Statoil vil holde politikerne på avstand

Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil.
Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil. (Statoil)
I et internt strateginotat legger Statoil opp til å jobbe for å bli mer selvstendig og redusere den politiske styringen av selskapet fram mot 2020.

Det er i et notat om hvilken kommunikasjonsstrategi selskapet bør bruke fram mot 2020 for å «avpolitisere premissene» for sin virksomhet at dette kommer fram, skriver Dagens Næringsliv.

Kommunikasjonsstrategien har fire hovedmål hvorav de andre tre er å «oppdatere tilnærmingen for dialog med norske interessenter og folkestemningen», å sikre selskapets lisens for å operere og skape aksept for Statoils veivalg og rammebetingelser, samt tette gapet som tilsynelatende eksisterer mellom Statoils interesser og samfunnets interesser.

Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. avviser at dette er en ny linje fra Statoil, og påpeker at da selskapet ble børsnotert, gikk man fra en situasjon der politikerne hadde direkte politisk innflytelse over selskapet til å bli et kommersielt selskap.

– Det var en milepæl. Vi ønsker at denne rollefordelingen skal videreføres. For oss handler det om å synliggjøre betydningen av rammebetingelsene Statoil har hatt, sier han.

– Det å avpolitisere Statoil og fjerne selskapet fra største eier og dem som utøver myndighet, høres ikke veldig klokt ut, sier Aps energipolitiske talsmann Terje Lien Aasland.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere