NA24.no

StatoilHydro brøt børsreglene

Sist oppdatert:
Gigantfusjonen var innsideinformasjon, men børsen ble ikke varslet.

Hydro og Statoil får kritikk fra Oslo Børs for sin informasjonshåndtering under fusjonsforhandlingene.

NA24 - din næringslivsavis

Selskaper notert på børsen plikter å gi melding om såkalt utsatt offentliggjøring av innsideopplysninger. Spørsmålet oppsto i forbindelse med forhandlinger om fusjonen mellom selskapene som ble offentliggjort før børsen åpnet den 18. desember 2006.

Var innsideinformasjon
Oslo Børs mener opplysningene om fusjonssonderingene mellom de to selskapene var innsideinformasjon etter Statoils styremøte den 14. desember 2006. Selskapene selv er uenige, og mener opplysningene først var innsideinformasjon to dager senere.

Ifølge Oslo Børs skal innsideinformasjon offentliggjøres uoppfordret og umiddelbart. Selskapene kan utsette offentliggjøringen for ikke å skade sine legitime interesser. Da skal børsen gis melding.

- Hydro og Statoil har brutt børsens løpende forpliktelser ved ikke å gi melding om utsatt offentliggjøring av innsideinformasjon. Oslo Børs anser bruddet på varslingsplikten som alvorlig. Fraværet av slik melding fratok børsen muligheten til å intensivere overvåkningen av selskapenes aksjer med sikte på å forhindre markedsmisbruk, skriver børsen i en melding.

Må ikke betale
Det er første gang spørsmålet om brudd på varslingsplikten kommer på spissen og i meldingen heter det at vesentlige brudd på Oslo Børs’ regler kan sanksjoneres ved overtredelsesgebyr. Børsen har under tvil komme til at de to selskapene ikke skal ilegges overtredelsesgebyr

- Det understrekes at fremtidige brudd på varslingsplikten normalt vil foranledige overtredelsesgebyr, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere