NA24.no

StatoilHydro går videre med Gudrun

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ett steg videre på veien mot investeringsbeslutning på olje- og gassfelt.

Konseptet for utbyggingen av Gudrun-feltet er valgt av StatoilHydro og partnerne på feltet. Nå legges planene for en ny plattform i Nordsjøen før man tar en endelig beslutning om å bygge ut feltet.

NA24 - din næringslivsavis

Plattformen er planlagt utbygd som en bunnfast prosessplattform med sju produksjonsbrønner og skal knyttes opp mot eksisterende anlegg i Sleipner-området og mot prosessanlegget Kårstø i Nord-Rogaland.

- Planene innebærer også å koble opp et havbunnsanlegg på Sigrun-feltet til den fremtidige plattformen på Gudrun-feltet, melder StatoilHydro.

Gudrun-feltet ligger 55 kilometer nord for Sleipner, og vanndybden i området er 110 meter. Feltet inneholder både olje og gass.Feltet ble påvist allerede i 1974, og StatoilHydro ble operatør i 1997.

Komplisert
Reservoaret er komplisert, med høyt trykk og høy temperatur, men det antatte utvinnbare volumet på 150 millioner fat oljeekvivalenter vil være en betydelig bidragsyter på norsk sokkel fremover, mener StatoilHydro.

Med ny teknologi, bedre kjennskap til området og eksisterende infrastruktur er utbyggingen av feltet nå aktualisert. Det er også flere spennende prospekter og høy aktivitet i området.

– På vegne av partnerskapet er vi fornøyd med å kunne legge fram et konsept for gjennomføring av et slikt prosjekt. Vi har sett denne muligheten i mange år, og nå går vi sammen om å videreutvikle prosjektet, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge.

Beslutning i løpet av 2009
Den endelig beslutningen om utbygging er fortsatt ikke tatt. Dette vil skje i løpet av 2009. Planen skal nå evalueres for å sikre en god og lønnsom utbygging.

StatoilHydro (46,8 prosent) er operatør og har med seg Marathon Norge, et heleid datterselskap av Marathon Oil Corporation (28,2) og GDF SUEZ E&P Norge (25).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere