*Nettavisen* Økonomi.

StatoilHydro med ny russisk avtale

Gazprom-sjef Alexei Miller og StatoilHydro-sjef Helge Lund signerer Sjtokman-avtalen i Moskva. Foto: Alexander Natruskin (REUTERS)

Helge Lund signerte intensjonsavtale om Shtokman.

05.06.09 22:22

Konsernsjef i Gazprom Alexei Miller og StatoilHydros konsernsjef Helge Lund inngikk i dag en ny intensjonsavtale om samarbeidet i nordområdene.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Det skjedde under det 13. Internasjonale Økonomiske Forum i St. Petersburg. Dokumentet innebærer felles satsing fra begge selskaper på geologisk utforskning, utbygging og produksjon av hydrokarbonressurser i nordområdene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Intensjonsavtalen omfatter samarbeid i nordområdene av Russland og Norge for å finne og bygge ut hydrokarbonfelt, samt utforme teknologier for leting, produksjon og transport av tilsvarende ressurser. Den inngåtte avtalen gjelder i tre år og erstatter intensjonsavtalen fra 2005 mellom Gazprom, Statoil og Hydro, melder StatoilHydro.

- Samarbeidet mellom Gazprom og StatoilHydro bygger på lang erfaring og avanserte teknologier i begge selskaper som muliggjør gode resultater for våre prosjekter. Det største prosjektet - Shtokman-feltet - markerer starten på utvikling av arktiske hydrokarbonreserver og fremmer utvikling og tilpasning av teknologier som kan hjelpe selskapene til å operere effektivt under klimatisk krevende forhold i nordområdene. Rike ressurser i arktiske strøk, samt Gazproms unike erfaring fra gjennomføring av store energiprosjekter åpner enorme muligheter for videre utvikling av samarbeidet i stor skala, sa Alexei Miller.

- Signeringen av en ny intensjonsavtale viser kontinuitet og langsiktig satsing på samarbeidet mellom StatoilHydro og Gazprom. Norge og Russland er strategiske samarbeidspartnere i nord og deler muligheter og ansvar i arktiske strøk, sa Helge Lund.

- StatoilHydro har bygd ut felt til havs i 40 år. Vi har effektive teknologiløsninger og verdifull erfaring i å gjennomføre prosjekter. Dette ønsker vi å dele og videreutvikle sammen med våre russiske partnere. Vi ser fram mot videre samarbeid med Gazprom til gjensidig fordel for våre selskaper og de to landene, sa konsernsjefen videre.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag