NA24.no

StatoilHydro og Det norske traff

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det er gjort er gass- og kondensatfunn nordøst av Frigg-feltet.

Operatøren for utvinningstillatelsen 035, StatoilHydro, har gjort et funn av gass og kondensater nordøst for Frigg-feltet. Blant medeierne i lisensen er Det norske oljeselskap ASA.

NA24 - din næringslivsavis


Brønnen har ifølge Oljedirektoratet påvist et funn på mellom 6 og 18 millioner fat oljeekvivalenter gass og kondensater. Det er i forbindelse med boringen også blitt foretatt en formasjonstest som viste gode produksjonsegenskaper.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Brønnen ligger 10 kilometer fra Frigg-feltet, nær det nedstengte feltet Lille-Frigg.

Boringen er gjennomført som en kostnadsdeling mellom lisensene 35 og 362. StatoilHydro sitter med 50 prosent i PL35 og PL362, mens Det norskes eierandeler i lisensene er på henholdsvis 25 og 15 prosent. Øvrige medeiere er Svenska Petroleum Exploration og Dana Petroleum Norway.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Brønnen er nå midlertidig plugget og forlatt. Partnerskapet planlegger å bore en avgrensningsbrønn til funnet.

Brønnen er den sjette i utvinningstillatelse 035. Tillatelsen ble tildelt i andre konsesjonsrunde i 1969. Det er riggen West Alpha som boret brønnen på 111 meters havdyp.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere