NA24.no

StatoilHydro opp på børsen

Sist oppdatert:
Oljegiganten skuffet, men stiger likevel på Oslo Børs.

Oppturen fortsetter på Oslo Børs. Nå har nordsjøoljen klarte å snike seg over 100 dollar fatet og dermed blir det full fest på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen blir løftet 1,17 prosent til 432,96 poeng onsdag morgen.

Giganten leverer
StatoilHydro la frem sine tall for fjerde kvartal onsdag. Selv om de jevn over leverer svakere enn hva analytikerne hadde ventet blir aksjen løftet 2,70 prosent til 160 kroner. Konsernsjef Helge Lund la frem resultater som lå langt under markedsforventningene, mens StatoilHydro-sjefen får god hjelp av oljeprisen.

- Det ser dermed ut som resultatet kom inn svakere enn ventet. Selskapet ser denne gang ikke ut til å gjøre endringer i produksjonsmålsettingene fremover. En første gjennomgang av rapporten indikerer at vi blant annet bør se nærmere på forutsetningene for investeringsnivået i første fase av Sjtokman-prosjektet. Vi venter at aksjen i første omgang vil reagere noe ned på rapporten, men at den raskt vil få støtte av den relativt høye oljeprisen, skriver DnB Nor Markets i sin morgenrapport.

Rekordhøy oljepris
Dollaren er rekordlav mot euroen og har også svekket seg betydelig sammenlignet med andre viktige valutaer. Dette gjør at oljeprisen blir billigere målt i de fleste andre valutaer enn dollaren, og dermed stiger prisen. Oljemarkedet venter på de ukentlige oljelagertallene som slippes i ettermiddag. Disse vil si noe om etterspørselsutvikling i det viktige amerikanske markedet.

Ved råvarebørsen i London stiger kontraktene på nordsjøolje med levering i april til 100,30 dollar fatet. Det er ny rekord.

Skuffende tall
Grieg Seafood har også lagt frem sine tall for fjerde kvartal. Her måtte selskapet melde om en halvering i resultatet etter at slaktingen ble lavere enn hva selskapet hadde ventet. De har også nedjustert forventningene til slaktevolum i inneværende år. Aksjen faller 13,37 prosent til 9,01 kroner, men på lavt volum.

Nutri Pharma sendes ned 5,79 prosent til 2,28 kroner etter at de la frem nye underskudd for fjorårets siste kvartal.

Marine Harvest stiger 4,62 prosent til 2,72 kroner etter at John Fredriksen har kjøpt 9 millioner aksjer til 2,59 kroner per aksje. Kjøpet ble gjort gjennom Geveran Holding og Fredriksen sitter med 30,58 prosent samt en eksponering gjennom Total Return Swaps på 80 millioner aksjer.

Sterke aksjer
Odim stiger 15,65 prosent til 85 kroner etter at de kan vise til en solid resultatforbedring i fjerde kvartal. Topplinje veksten var på over 200 millioner kroner og det gir en god vekst på driften. Nå øyner selskapet en omsetning på 2 milliarder kroner i 2008.

Riggselskapet Awilco Offshore melder om høyere kostnader i forbindelse med byggingen av riggene, men leverer resultater som ligger langt over forventningene til analytikerne. Markedet var innstilt på at det kunne komme nye forsinkelser i forbindelse med byggingen av de halvnedsenkbare riggene som bygges ved Yantai Raffles-verftet i Kina. Flere meglerhus har vært på besøk ved verftet og forberedt investorene på at det kunne komme forsinkelser. De positive overraskelsene resultatmessig sender aksjen opp 5,99 prosent til 51,30 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere