NA24.no

StatoilHydro satser på rør

Sist oppdatert:
12 milliarder kroner skal selskapet bruke på gassrute.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

StatoilHydro og den sveitsiske EGL-gruppen signerer onsdag en avtale for å etablere et felles selskap for planlegging, utbygging og drift av rørledningen Trans Adriatic Pipeline (TAP).

NA24 - din næringslivsavis

Partene skal eie 50 prosent hver av det nye selskapet.

Milliardinvestering
«Rørledningen vil åpne en ny transportrute for naturgass fra Det kaspiske hav og områder i Midtøsten til Europa. Den 520-kilometer lange rørledningen skal transportere gass fra Hellas og Albania, krysse Adriaterhavet til Puglia-regionen i Sør-Italia og videre til Vest-Europa,» skriver selskapet i en pressemelding.

Undervannsledningen skal bli 115 kilometer lang. Gjennomføringen er avhengig av endelig investeringsbeslutning, som vil bli tatt i andre halvdel 2009, og det er ikke småpenger det er snakk om.

Det kommer i meldingen frem at EGL, som startet prosjektet, anslår at det vil koste 1,5 milliarder euro, eller 12 milliarder kroner, å bygge rørledningen.

- Svært fornøyd
StatoilHydro poengterer at den endelige kostnaden vil avhenge av flere faktorer som kan endre seg frem mot byggestart.

- Vi er svært fornøyd med å inngå i et samarbeid med EGL om å tilby en ny eksportrute for gass fra Asia til Europa. StatoilHydros markedskompetanse og vår solide erfaring innen utbygging og drift av gassrørledninger er viktige bidrag for å øke verdien i TAP-prosjektet, sier Rune Bjørnson, direktør for Naturgass i StatoilHydro.

– Vi går inn i TAP som et ledd i arbeidet med å kunne tilby en attraktiv eksportrute for Shah Deniz-gassen til det europeiske markedet, tilføyer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere