NA24.no

StatoilHydro skifter navn - igjen

Sist oppdatert:
Frem og tilbake er like langt.

Sammenslåingen av Statoil og olje- og gassdivisjonen i Norsk Hydro i 2007 ble gjenstand for en frisk diskusjon om det nye navnet på oljekjempen.

NA24 - din næringslivsavis

Nå går det mot at selskapet får navnet Statoil igjen etter generalforsamlingen i StatoilHydro i mai. Det bekrefter styreleder Svein Rennemo i en melding på StatoilHydros hjemmeside.

- Styret i StatoilHydro foreslår overfor selskapets generalforsamling 19. mai at selskapsnavnet endres til Statoil ASA.

Jens Petroleum fikk ikke gjennomslag
Dermed ble det verken JP, en forkortelse for Jens Petroleum, inspirert av statsministeren og BP, Den Norske Stats Pengebinge, NorEn (Norwegian Energy), Hydroil eller The Even Greater Oil Company of Make Benefit Glorious Nation Of Norway, for å nevne noen av navneforslagene som ble innsendt av NA24s lesere. Les mer om det her.

Eiernen ville ha Statoil
27. februar i år mottok styret i StatoilHydro et brev fra den norske stat, ved Olje- og energidepartementet, som klargjorde at «staten på generalforsamlingen bare vil stemme for et navneforslag der Statoil inngår, alene eller som den dominerende delen av et nytt navn».

– Selskapets navn er et spørsmål som avgjøres av eierne på generalforsamlingen. Styret vil på sin side ikke fremme andre forslag for generalforsamlingen enn det vi kan forvente blir vedtatt. Forslaget vi nå fremmer ivaretar den holdning til navnespørsmålet selskapets største eier, den norske stat, har uttrykt i et brev til styret, skriver Rennemo.

Ny profil til høsten
Styret foreslår for øvrig å utvide selskapets formålsparagraf til å omfatte også andre energiformer enn petroleum. Dette reflekterer selskapets strategiske satsing på en gradvis oppbygging innen fornybar energi.

Beslutning om nytt selskapsnavn og formålsparagraf fattes av StatoilHydros generalforsamling i Stavanger 19. mai. Navneendring og ny profil på selskapet planlegges implementert fra 1. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere