NA24.no

Foto: Heine Schølberg (StatoilHydro)

StatoilHydro stanser produksjonen

Sist oppdatert:
Skal øke kapasiteten og forlenge levetiden til en rekke felter.

StatoilHydro opplyser at de har lagt planer om å gjennomføre 21 produksjonsstanser på norsk sokkel.

NA24 iMarkedet – tett på finansmarkedene

Dette dreier seg om planlagte stanser og vil ha et omfattende arbeidsomfang. Formålet er å gjøre anleggene sikrere og mer effektive, opplyser selskapet i en pressemelding.

Ved siden av vedlikehold og inspeksjonsarbeid som skal opprettholde sikker og effektiv drift så innbefatter også planene at mange anlegg oppgraderes for økt kapasitet, tekniske forbedringer og forlengelse av levetiden.

For å kunne gjennomføre dette er det behov for planlagte revisjonsstanser.

I 2008 gjennomførte StatoilHydro 26 produksjonsstanser på norsk sokkel, men denne gangen vil det være omfattende arbeid som skal gjennomføres. Det er planlagt at 313.000 arbeidstimer offshore vil skje som følge av stans av produksjonen. I fjor var antallet timer på 270.000.

- Revisjonsstansene planlegges gjennomført i perioden frem til 1. oktober på grunn av avtaler knyttet til gassalg og værforhold, heter det i pressemeldingen.

Allerede er den første stansen startet og det Statfjord B-plattformen som opplevde at produksjonen ble 2. april.

I juni er det duket for korte og krevende stanser på Oseberg-feltet. På Snorre A-plattformen skal det blant annet gjøres kapasitetsoppgraderinger. Det skal også gjennomføres forbedringer på Troll A-plattformen slik at det kan forberedes ny gassrørledning til Kollsnes og til utvidelse av boligkvarter.

Totalt vil det gjennomføres stanser ved Oseberg, Statfjord, Gullfaks, Snorre, Troll, Kvitebjørn, Visund, Sleipner, Grane, Huldra, Veslefrikk, Brage, Heimdal, Volve, Glitne, Snøhvit, Norne, Åsgard, Kristin, Njord, Sture og Kårstø.

Det er også startet opp en lenge planlagt stans i produksjonen på LNG-anlegget på Melkøya i Hammerfest samt produksjonen fra Snøhvit-feltet. Produksjonen av LNG på Melkøya nå oppe på et høyt nivå, men det er fortsatt utfordringer med noen av anleggets sjøvannsvarmevekslere.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere