*Nettavisen* Økonomi.

Statsrådene på norgesturné

Foto: Berit Almendingen

De neste dagene skal Jens Stoltenberg og hans statsråder reise Norge rundt for å snakke med folket.

09.01.06 11:10

- Vi skal reise ut i landet fordi det er viktig å ha en regjering som er nær folk, som lytter og som er åpen for innspill, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til TV 2 Nettavisen.

- Men er det noen grunn til å tro at dere vil følge rådene?

- Politikere som ikke lytter, som ikke lærer, er ikke gode politikere, lover Stoltenberg, som tror han vil få råd om alt fra rassikring til kultur.

Selv skal han reise til Vestfold, Agder-fylka og Rogaland torsdag og fredag.

I september lovte Sp-leder Åslaug Haga at hun ville få med seg Stoltenberg og SV-leder Kristin Halvorsen på regjeringskonferanser ute blant folk de neste fire årene.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å ikke bli et arrogant flertall, lovte Haga. Tre måneder senere legger regjeringen ut på sin første tur.

Statsrådene reiser sammen tre og tre og skal besøke skoler, sykehus, bedrifter og organisasjoner over hele landet.

Her kan du se hvor regjeringen skal reise:

Troms og Finnmark 9.-10. januar: utenriksminister Jonas Gahr Støre, forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og justisminister Knut Storberget.

Nordland 9.-10. januar: samferdelsminister Liv Signe Navarsete, nærings- og handelsminister Odd Eriksen og fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Møre og Romsdal 10.-11. januar: olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

Sogn og Fjordane og Hordaland 10.-11. januar: kommunal- og regionalminister Åslaug Haga, kultur- og kirkeminister Trond Giske og fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Nord- og Sør-Trøndelag 10.-11. januar: kunnskapsminister Øystein Djupedal, barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem og landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Oppland og Hedmark 11.-12. januar: finansminister Kristin Halvorsen, arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen og helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Agder og Rogaland 12.-13. januar: statsminister Jens Stoltenberg, miljøvernminister Helen Bjørnøy og olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag