NA24.no

Statssekretær tjener på nedsalg av Mesta

Statssekretær Jon Gunnar Pedersen (H) i Finansdepartementet kommer til å tjene penger på at staten selger Mesta.
Statssekretær Jon Gunnar Pedersen (H) i Finansdepartementet kommer til å tjene penger på at staten selger Mesta. Foto: Heidi Schei Lilleås/Netttavisen
«Super-statssekretæren» er partner i selskapet som har fått jobben å selge.

Oslo (NTB): Statssekretær Jon Gunnar Pedersen (H) er en av de største partnerne i selskapet som har fått jobben med å privatisere Mesta.

Finansselskapet Arctic Securities, der Pedersen er partner, fikk denne uka oppdraget fra regjeringen med å selge ut statens eiendeler i Mesta, skriver Klassekampen.


Det betyr at han selv vil tjene penger på privatiseringspolitikken som hans egen regjering fører, fastslår avisa.

Pedersen tok i høst permisjon fra Arctic Securities for å arbeide som statssekretær for Siv Jensen i Finansdepartementet. Finansdepartementet opplyser at Pedersen er inhabil i alle saker som gjelder Arctic Securities.

«Jeg deltar ikke i behandlingen av saker der Arctic er involvert, og vil følgelig heller ikke delta i behandlingen av denne. Mine aksjeinvesteringer, inkludert eierskapet i Arctic, er satt bort til en ekstern forvalter», skriver Pedersen i en epost til Klassekampen.

BI-professor Petter Gottschalk mener denne løsningen ikke er god nok. Ifølge ham burde Pedersen solgt seg ut av Arctic Securities før han gikk inn i politikken. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere