NA24.no

Stavanger-lege jobbet 100 timer i uka

– Mange leger tror de er supermennesker. Det er de ikke, sier pasientombud.

Forskeren Kristin A. Laugaland intervjuet i 2009 leger anonymt ved Stavanger universitetssjukehus, i forbindelse med en masteroppgave. Opplysningene fra intervjuene med legene er mildt sagt oppsiktsvekkende.

En av legene påsto at han jobbet over 100 timer i uken , to måneder i strekk. Det vil dermed si at legen skal ha hatt nesten 15 timers vakter i 60 påfølgende dager.

– Jeg har jobbet godt over 100 timer i uken. Vi hadde en tøff periode for en stund siden, da hadde vi tre til fire ekstravakter i uken, sa legen i et intervju med forskeren Kristin A. Laugaland i 2009, ifølge VG.

En av kirurgene ved sykehuset forteller om vakter som kan bli på 30 til 35 timer, uten søvn.

– Mange leger tror de er supermennesker. Det er de ikke. Det sier seg selv at folk som er på jobb i et døgn og mer, gjør flere feil, advarer pasientombud Knut Fredrik Thorne i Akershus. Norske sykehus skal allerede ha sluttet med å operere folk på dugnad på natten, da dette førte til hyppigere skader og infeksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere