NA24.no

Stavangers feteste endelig solgt

(Finn.no)
Sist oppdatert:
Har jobbet i to år med salget av luksusboligen.

Den fallerte forretningsmannen Johannes Lundes (44) gedigne luksusbolig i Roaldsøyveien 5 på Hundvåg utenfor Stavanger har dypvannsbrygge og stort båthus.

Se bildekarusell nederst i saken

Nå har det endelig lykkes å finne en kjøper til eiendommen.

Prisen endte på 20 millioner kroner, fem millioner under prisantydningen på 25 millioner.

Bolighandel1: Selg uten megler

Kjøperen er foreløpig ukjent.

Lokal kjøper
- Det er èn familie vi har forhandlet med. De er lokale, og er maritimt interesserte, sier Estate-megler Anne Grethe N. Huus til Nettavisen.

Sommeren 2010 forsøkte Lunde å selge huset for 26 millioner, men måtte trekke boligen fra markedet.

SE BILDER AV LUKSUSEN:

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

4539

Sandnes Sparebank var en av bankene som sørget for at Johannes Lunde ble slått personlig konkurs, og banken tok pant i huset for 20 millioner kroner.

- Årsaken til at vi gjorde det slik, er at pantet overstiger husets verdi, og boet regner ikke med å få tilført midler som følge av salget, sa bostyrer Per T. Sekse til Rogalands Avis i august ifjor.

Gigantisk hus
De nye eierne kan se frem til å flytte inn i en av Stavangers flotteste boliger.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Huset har et bruttoareal på 760 kvadratmeter, mens primærrommene måler 510 kvadratmeter.

Lunde kjøpte eiendommen på Roaldsøy i 1996 for 2,68 millioner kroner. Det nye huset sto ferdig i 2001. Det holder naturligvis svært høy standard.

LES OGSÅ:Pantsatt for 120 millioner

Johannes Lunde bygde opp en mangslungen virksomhet, og skaffet seg en solid formue innenfor blant annet eiendom og båtbygging. Etter finanskrisen sto problemene i kø, og Lunde måtte kaste inn håndkleet.

Konkurs
«Det siste selskapet til Johannes Lunde, som ikke er slått konkurs, heter Johs Lunde Invest AS, og dette morsselskapet er nå overtatt av bostyrer Per Trygve Sekse. Han får en tøff oppgave med å finne alle verdiene i denne selskapsstrukturen», skrev Rogalands Avis i april i fjor.

I Lunde Invest lå Ålsheia Alpint, Sinnes Arena Drift, Farsund Pizza og eierposter i 24 andre selskaper.

Foruten dyrt hus og luksusyachter, har Lunde også hatt en leilighet i Cannes, eid av Lunde Invest. Lunde forsøkte før konkursen å selge leiligheten på 83 kvadratmeter for en prisantydning på 6,9 millioner kroner. Leiligheten er helt ny og ligger i området i Mandelieu-la-Napoule ved Cannes i Frankrike, ifølge Rogalands Avis.

På bildene av luksuseiendommen på Finn.no, ligger en diger yacht på brygga utenfor huset. Den tilhørte Lunde, men ble til slutt kjøpt av den tidligere sandvolleyballstjernen Bjørn Maaseide for 10 millioner kroner.

Blant de største kreditorene i Johannes Lundes konkurs var den spanske banken Santander. Banken hadde så mye som 56 millioner kroner utestående i konkursen.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere