NA24.no

Stødig farvann for Belships

Sist oppdatert:
Leverer bedring i første kvartal.

Tørrbulkrederiet Belships presenterte fredag ettermiddag sine tall for første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Ratenivået har allerede avslørt at det er gode tider innenfor næringen, men Belships kan ikke ta del i denne festen siden store deler av flåten er inngått på lange kontrakter på et annet ratenivå. I tillegg må de leie inn tilleggskapasitet for å fylle kontraktene.

- Tørrlastmarkedet var volatilt gjennom hele kvartalet og ratenivået er stadig svært høyt. Det regnes med en kapasitetsutnyttelse på over 98 prosent, skriver Belships i sin resultatpresentasjon.

Resultat før skatt falt til 3,9 millioner dollar fra 9,1 millioner dollar i samme periode året før. Driftsresultatet endte på 3,96 millioner dollar, noe som markerer et fall fra 8,6 millioner dollar. Belships forklarer resultatnedgangen med at de i første kvartal året før hadde inkludert en gevinst fra tilbakelevering av skipet «Belpareil» på 6,5 millioner dollar. Dermed er det sammenlignbare driftsresultatet på 2,1 millioner dollar for fjorårets første kvartal.

Driftsinntektene økte til 21,6 millioner dollar fra 18,9 millioner dollar og mesteparten av denne oppgang skyldes positiv resultatutvikling i Elkem Charterings handysize-operasjon.

Belships venter at den volatile utviklingen vil fortsette, og at ratene vil ligge på et høyt nivå også i andre kvartal.

- Det er stadig uklart hvilken innvirkning finansuroen og de påfølgende økonomiske tilbakeslag vil ha for etterspørselen på litt sikt. Handysize-operasjonen i Elkem Chartering vil ventelig gi gode resultater også i de nærmeste kvartalene. For skipene som opererer på tidscertepartier er resultatet tilnærmet gitt for resten av året, skriver Belships.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere