NA24.no

Steen og Strøm bremser

Kjøpesenterkjeden Steen og Strøm tjener mer penger. Men samtidig øker gjelden.

Driftsinntektene er på 407,4 millioner kroner i tredje kvartal, sammenlignet med 363,8 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet har kun 0,4 prosent økning fra 370,2 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til en 371,6 millioner kroner i samme kvartal i år.

Resultat før skatt har en nedgang på 3,1 prosent fra 303,1 millioner kroner i fjor til 293,8 millioner kroner for årets periode.

Korrigeringer
Selskapet skriver i meldingen at etter korrigeringer har selskapet en høyere vekst.

«Korrigert for verdijusteringer og engangseffekter er resultatet for 3.kvartal 39,6 millioner kroner bedre enn tilsvarende periode i fjor (+38,2 prosent)», skriver selskapet i en melding.

Steen & Strøm er Skandinavias største kjøpesenterkjede, og eier, utvikler og står for kommersiell drift av kjøpesentre lokalisert i ulike handelsområder i Skandinavia.

Steen & Strøm har totalt 49 kjøpsentre under eie, utvikling og kommersiell drift i Skandinavia. Utleiearealene utgjør ca. 1,3 millioner kvadratmeter. Butikkene i disse sentrene omsetter til sammen for mer enn 33 milliarder kroner.

Stor gjeldsvekst
Sten og Strøm har hatt en høy aktivitet i år og det vises på gjeldpostene. Gjelden har vokst fra 9.701 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 12.854 millioner kroner for samme periode i år. Det er hele 32,5 prosent gjeldsvekst i selskapet.

Pengene har vært brukt til å oppkjøp av senter, blant annet Mitticity i Karlstad som er den største investeringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere