*Nettavisen* Økonomi.

Stein Erik Hagen gir ikke mer partistøtte

Foto: Berit Roald / SCANPIX

Han føler seg mobbet av norske politikere.

Stein Erik Hagen kutter partistøtten. Til VG sier milliardæren at han er så lei av kritikken fra norske politikere at han velger å droppe å gi mer pengestøtte til de borgerlige partiene.

– Våre selskaper har ikke gitt noe partistøtte i år, og vi har i grunnen bestemt oss for at det er slutt. Det medfører bare en masse ubehageligheter for meg og min familie. Jeg blir personlig hengt ut av de røde, og opplever i grunnen bare kritikk, forklarer Stein Erik Hagen overfor VG.

Mobbet av statsministeren
Den kjente finansmannen føler seg presset av Arbeiderpartiet til å stanse pengestrømmen. Han mener strategien fra statsminister Jens Stoltenberg og Ap er bevisst å skulle skremme bedrifter og næringsdrivende fra å gi støtte til de borgerlige partiene.

– Jeg kan leve med at statsministeren gjør meg til en samfunnsfiende, men for min familie oppleves det som svært ubehagelig, sier Hagen, som fremover til holde en lavere profil enn før.

Rikingenes innsamlingsaksjon
Det var en pengeaksjon i forkanten av forrige stortingsvalg som fikk Stoltenberg til å gå ut å si at Hagen & Co. ikke skulle får et øre mer av ham.

Investorenes innsamlingsaksjon i 2008 gavnet særlig Frp, som fikk 6,8 millioner kroner i støtte. Det var Stein Erik Hagen og Christen Sveaas som ga mest. De to investorene bladde opp med 2 millioner kroner i støtte til Frp. Sveaas og Hagen har også gitt penger til Høyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.