NA24.no

Stein Erik Hagen kan ta ut 750 millioner i utbytte


Stein Erik Hagen og familien tar ut 750 millioner i utbytte.
Stein Erik Hagen og familien tar ut 750 millioner i utbytte. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Hagen og familiens orklaaksjer har steget med hele 3,7 milliarder siden i fjor.

Dermed kan Orkla-eier Stein Erik Hagen og barna hans ta ut utbytte på hele 750 millioner kroner fra familieslskapet Canica as for regnskapsåret 2014. Det meste får barna, som eier 90 prosent av selskapet, skriver Dagens Næringslivs papirutgave onsdag.

Peter Ruzicka overtok som sjef i Orkla i februar i fjor. Siden det har aksjen steget 39 prosent. Dette er langt mer enn hovedindeksen som har steget 23 prosent i samme tidsrom.

Canica har et resultat på 1,3 milliarder kroner, og av dette overfører selskapet nesten 550 milliarder kroner til annen egenkapital. Hoveddelen av resultatet kommer fra annen finansinntekt, hvor Orkla-aksjene er skrevet opp i verdi som en følge av kursoppgangen.

Stein Erik Hagen har samlet størstedelen av sine investeringer i Canica. selskapet har blant annet store eierposter i Orkla, Jernia, Proffpartner, Komplett og F&H of Scandinavia. I tillegg er Canica den tredje største aksjonæren i forsikringsselskapet Vardia. Det er Hagens døtre Caroline og Camilla som styrer Canica.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere