Stein Erik Hagen kritiserer Erna

I DAVOS: Stein Erik Hagen har støttet Høyre økonomisk i mange år - men Venstre og Krf får ikke, selv om de nå er i regjeringen.

I DAVOS: Stein Erik Hagen har støttet Høyre økonomisk i mange år - men Venstre og Krf får ikke, selv om de nå er i regjeringen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Ikke aktuelt å gi penger til Venstre og Kristelig Folkeparti

Høyres fremste økonomiske støttespiller, Orklas hovedeier Stein Erik Hagen, sier det er uaktuelt å gi penger til Venstre og KrF, at 22 statsråder er for mange i et land av Norges størrelse og mener det er liten forskjell på Ernas Høyre og Jonas’ Ap. Det skriver VG.

- Jeg må innrømme at norsk politikk ikke opptar meg så mye som før. Jeg opplever at det på mange områder er liten forskjell mellom Erna SolbergsHøyre og Jonas Gahr Støres Ap. Forskjellen er hvem de må støtte seg på, og da er en Solberg-regjering å foretrekke fremfor en Støre-regjering som må støtte seg på SV, Rødt og han der populisten Slagsvold Vedum, sier Hagen, som også mener det er uklokt av Erna å ikke ta med seg trøndere i den nye regjeringen

Les også: Sterke reaksjoner på regjering uten trøndere

Skjev formueskatting

Hagen støtter Høyre økonomisk som motvekt til LOs støtte til venstresiden - men sier han gjerne kutter det ut, fo rå slippe å bli en hoggestein for blant annet Sps Slagsvold Vedum.

Les: Tungvektere glimrer med sitt Davos-fravær

Til VG ytrer han også misnøye med skatteregimet i Norge, og mener det er svært problematisk at man har formueskatt som straffer norske eiere, men ikke utenlandske konkurrenter.

Les også: Stein Erik Hagen på jakt etter nye Orkla-investeringer

Usikkerhet

Hagen befinner seg for tiden i Davos, og mener usikkerhet preger konferansen.

- Handelskrigen mellom USA og Kina skaper usikkerhet, men også oppslutningen om radikale høyrepartier i Europa. Vi skal være glad for at vårt høyreradikale parti er tatt inn i varmen og har tatt regjeringsansvar i Norge. Det bidrar til en stabilitet i landet vårt som vi skal sette pris på.

Solberg sier i en kommentar at det i den nye regjeringsplattformen stå rat man skal redusere formueskatten på arbeidende kapital.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Stadig flere borgerlige statsråder gir oss stadig høyere offentlig forbruk

Og: Fakta om de nye statsrådene i Solberg-regjeringen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Regjeringen

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag