Stein Erik Hagen på jakt etter nye Orkla-investeringer

FOKUS: Stein Erik Hagen er største eier i matgiganten Orkla, selskapet bak merkevarer som Grandiosa, Toro, Nidar og Jordan. Nå jaktes det på nye investeringsmuligheter.

FOKUS: Stein Erik Hagen er største eier i matgiganten Orkla, selskapet bak merkevarer som Grandiosa, Toro, Nidar og Jordan. Nå jaktes det på nye investeringsmuligheter. Foto: Halvor Ripegutu

Orkla har milliarder på bok og leter etter nye områder å investere i.

21.01.19 21:51

Nå er det ikke lenger dagligvarer som står øverst på ønskelisten til Orklas styreleder og hovedeier, Stein Erik Hagen. Det skriver Dagens Næringsliv.

Familieselskap Canica har for lengst gått inn i både hotell, spa og trening - nå skal også Orkla mer bort fra bare fysiske merkevarer.

Færre ting

Hagen mener folk har nok ting, og er ute etter opplevelser og reise, og er opptatt av kosthold og utseende.

- Det er en trend i tiden. Folk kjøper færre skjorter, de ønsker seg færre ting. Jeg merker det selv også, jeg vet ikke om det skyldes at jeg er blitt eldre eller om det er tiden vi lever i. Jeg kunne tidligere glede meg over å kjøpe en ny bukse eller en pen skjorte, men jeg kjøper nesten ikke klær eller andre ting mer. Jeg har mer enn nok. Nå er det opplevelser og helse det dreier seg om.

Les også: En halv million mennesker er borte fra Karl Johan

Forbrukerrettete merkevarer

De senere årene har selskapet også satset i utlandet, som Øst-Europa og India.

- Vi ønsker oss inn i områder med utsikter til høyere vekst og dermed bedre avkastning. Vi skal holde oss til det vi kan: Sterke merker som er forbrukerrettet, det kan være produkter eller tjenester, sier Hagen og viser blant annet til Gorm's i Danmark og Kotipizza i Finland.

Les også: Grandiosa-kongen jafser i seg pizzakjede

Han skulle gjerne investert ti milliarder i noe som kan gi 15 prosent avkastning - men sier det ikke er aktuelt å investere bare for å få plassert pengene, da er det bedre å utbetale utbytte til aksjonærene.

Spår butikknedleggelser

Endringene gjør at Hagen venter store butikknedleggelser i Norge i tiden fremover.

- Det har vært overetableringen av butikker i Norge, det har vært for mange. Når omsetningen går litt ned, vil mange butikker få problemer og vil være nødt til å legge ned. Det vil vi se fremover, har Hagen tidligere uttalt til NA24.

Les: Stein Erik Hagen venter butikknedleggelser: - Vi står ved et veiskille

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag