Gå til sidens hovedinnhold

Stella Louise (10), Edel (6) og Ingse (3) ble frastjålet julen

Cecilie Hjelle og Niklas Hudin har den tunge oppgaven å måtte forklare til sine tre små døtre at deres julegaver har blitt stjålet, skriver Finnmark Dagblad.

Det var på hurtigruteskipet MS Nordkapp at familien ble frastjålet en bag full av julegaver. De skulle gå i land i Honningsvåg og fortsette reisen til Kamøyvær for å feire jul der for første gang på fem år, men når de skulle hente bagasjen sin ble Hjelle sin tur til hjemplassen et mareritt.

– Det er helt forferdelig, tre unger uten julegaver. Vi er ganske desperat nå og man blir jo veldig overrasket, for vi hadde ikke i våre tanker at det her kunne skje om bord på Hurtigruten. Vi tok kontakt med resepsjonen og alt de gjorde var å henvise til at all bagasje i oppbevaringen er der på eget ansvar, forteller Hjelle.

Familien hadde reist fra Stockholm med for mye bagasje og måtte sette tre bager i oppbevaringen ved resepsjonen. Når de skulle gå av båten var den svarte bagen full av julegaver ikke å finne igjen.

– Det var en stor og svart North Face-bag på rundt 60-90 liter som var fylt med julegaver, sier Hjelle til Finnmarkdagblad.no.

Ingen hjelp å få

Hun er overasket over hvor lite de i resepsjonen gjorde for familien i situasjonen de var havnet i.

– De gjorde ingen verdens ting. De hadde ingen rutiner på hva som skulle gjøres i en sånn her situasjon, de tok ingen telefoner. De henviste kun til at bagasjen ble oppbevart på eget ansvar.

I bagen var det blant annet nye juleklær til døtrene som bestemoren hadde kjøpt, og som de skulle få ta på seg om morgenen på julaften.

– Det er tre små jenter som kommer til å bli veldig skuffet. Som foreldre så må man håpe i det lengste og det har ikke gått helt opp for dem ennå. Så vi håper fremdeles at noen har tatt feil og at bagen kommer tilbake. Det som er i fokus nå er å få de gavene under juletreet, forteller hun.

– Man gjorde det man kunne

Kaptein på MS Nordkapp, Magne Johansen, synes situasjonen er trist men sier man gjorde det man kunne.

– Det står konkret på hylla at det som legges der oppbevares på eget ansvar. Jeg ville verken lagt PC eller kameraet mitt der. I dagens samfunn så prøver folk seg overalt og det er bare å beklage at sånne ting skjer. Men vi kan for så vidt ikke gjøre noe annet. Vi har 200 passasjerer og vi kan ikke ransake folk for julegaver, sier Johansen, som legger til at en rapport om tapet av bagen er blitt sendt inn.

Måtte ringe slekt og venner

– Jeg sitter her nå og tenker over hva jeg ville gjort i samme situasjon. Kanskje tatt en telefon og ringt til Hurtigrute-sentralen, se på passasjerlisten over hvem som har forlatt båten, vist at man bryr seg og gjort alt for å få jula tilbake for de som nettopp har mistet alle julegavene sine. Men nei, jeg opplevde at de absolutt ikke var engasjert i vår skjebne, sier Hjelle.

Hun har gått til politiet, men for å få anmeldt saken måtte hun liste opp verdien av det som var gått tapt.

– Vi har nå måtte ringe rundt og spurt slekt og venner hva de hadde kjøpt i julegave og hvor mye det kostet. Men hva det koster er ikke viktig. Vi er ikke bekymret over verdisaker men selve verdien i de gavene slekt og venner hadde kjøpt til oss og vi hadde kjøpt til dem.

Barna på tre, seks og ti år sitt håp om julegaver henger i en tynn tråd.

– Nå er det lille julaften i morgen og vi håper så inderlig at det her skal løse seg, sier hun.

Mellom Tromsø og Honningsvåg har MS Nordkapp lagt til kai ved Skjervøy, Øksfjord og Havøysund. FD tar gjerne i mot tips om de ser en bag som tilsvarer beskrivelsen.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken