NA24.no

Stemningen stiger i New York

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Investorene satser på børsoppgang i USA.

Futureshandelen i New York indikerer at investorene er blitt mer positivt frem mot børsåpningen. Drevet av europeisk børsfest og solid opptur i Asia ligger det an til en børsopptur på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

Futuren til den brede S&P 500-indeksen peker opp 0,17 prosent, mens Nasdaq-futuren stiger 0,11 prosent. Dow Jones Indicative faller riktignok 0,78 prosent.

Overraskende positive boligtall fra USA støtter opp om stemningen. I april ble det satt i gang bygging av 8,2 prosent flere nye boliger. Totalt var det 1,032 millioner nye boliger som ble satt igjen. Det viser tall fra den amerikanske handelsdepartementet.

Økonomene hadde ventet at byggestart av nye boliger ville ligge på 940.000, viser estimater fra Bloomberg News. Samtidig ble det gitt 978.000 nye byggetillatelser. Det er en oppgang på 4,9prosent.

Oljeprisen stiger videre. Dollaren svekker seg og sammen med forventninger om at Kina må øke importen av olje i forbindelse med gjenoppbyggingen av industrien og bygninger etter jordskjelvet. Analytikerne fortsetter å jekke opp oljeprisforventningene. Sist ut er Goldman Sachs som nå venter at oljeprisen kan nå 141 dollar fatet i andre halvdel av 2008. Det er en oppjustert fra 107 dollar som det tidligere anslaget lå på.

Ved råvarebørsen i New York stiger frontkontrakten til den amerikanske lettoljen til 126,91 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere