NA24.no

Stemningen stiger på Wall Street

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Sterk rapport fra USA ga vind i børsseilene.

Aksjemarkedene har de siste dagene vært avventende i forkant av dagens sysselsettingsrapport fra de amerikanske myndighetene. Denne rapporten blir omtalt som en av de viktigste makrohendelsene i USA og følges tett av finansaktørene. Markedet vil benytte denne rapporten til å vurdere mulighetene for et rentekutt fra den amerikanske sentralbanken.

NA24- din næringslivsavis

I forkant av rapporten steg indeksfuturene, men fikk et klart løft etter at statistikken ble kjent. Nasdaq-futuren stiger 0,73 prosent samtidig som S&P 500-futuren klatret 0,61 prosent. Dow Jones Indicative er helt flat.

Rapporten skuffer ikke selv om den gir et litt blandet bilde. Sysselsettingen økte utenfor jordbruket med 110.000, mens ledighetsraten ligger på 4,7 prosent. Økonomene hadde ventet en økning 115.000 og en ledighetsrate på 4,7 prosent. Vel så viktig var det at tilsvarende rapport fra august ble revidert kraftig opp.

Opprinnelige var det i august meldt et fall i sysselsettingen på 4.000. Dette slo ned som en bombe i finansmarkedet og frykt for resesjon spredte seg. Etter en revidering er tallene oppjustert til en vekst på 89.000.

Selv om rapporten i sum overrasker på den positive siden, kan den bidra til å redusere sjansen for ytterligere rentekutt i USA. Det er noe flere av økonomene i markedet har regnet med.

Produsenten av Blackberry, Research in Motion, la torsdag kveld frem sterke tall for siste kvartal. Resultatet endte på 287,7 millioner dollar eller rundt 50 cents per aksje. Det var helt i tråd med forventningene til analytikerne.

Oljeserviceselskapet Nabors Industries har sendt ut et resultatvarsel der de advarer mot et svakere tredje kvartal. Lavere aktivitet innen borevirksomheten i USA samt flere kontant og ikke-kontant effekter rammet resultatet i kvartalet. Dermed klarer de ikke nå konsensusestimatene til analytikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere