*Nettavisen* Økonomi.

Stenger Oslo S til helgen

Holmenkollstafetten i Oslo, Bislett 2010 Foto: Kaja Engnæs Hoff (Mediehuset Nettavisen)

Lørdag kommer tusenvis av løpere til Oslo for å delta i Norges største idrettsarrangement. Samme dag stenges Oslo S og Nationaltheatret stasjon.

12.05.11 21:25

Stengingen av Oslo S og Nationaltheatret stasjon til helgen kan skape vansker for Holmenkollstafetten. Jernbaneverket og NSB råder reisende til å være ute i god tid.

Var ikke forberedt
- Dette kom overraskende på oss. Vi visste ikke noe før nylig, sier daglig leder Svein Lilleberg i arrangørklubben Tjalve til Nettavisen.

2250 lag fra hele Norge er påmeldt. Det blir snublende nær 34.000 løpere som lørdag skal innfinne seg på startstreken eller ved sin veksling. Første start går klokka 14.30.

Forhåpentligvis rekker alle fram i tide, selv om Jernbaneverket gjør det hele litt vanskeligere for deltakere og publikum ved å stenge Oslo S i et helt døgn, fra klokka 12.15 lørdag.

- Betydelig tregere
- Vi krysser fingrene og håper på det beste. Det er satt opp busser til erstatning for tog, men det blir jo betydelig tregere, sier Lilleberg.

Holmenkollstafetten er ikke bare Norges største én dags idrettsarrangement, men også verdens største gatestafett, ifølge arrangøren. Tjalve har 33.819 påmeldte løpere.

Erstatter tog med buss
To timer før første deltaker fyker av gårde, stanser altså alle togavganger fra Oslo S i retning Drammen, Grefsen, Bryn/Lillestrøm og Hauketo/Kolbotn/Ski, samt alle avganger fra Nationaltheatret stasjon. Fram til klokka 12.15 søndag er Oslo S stengt, mens Jernbaneverket skal gjøre unna arbeider.

I denne perioden erstattes alle tog med buss eller annen transport.

Har du togbillett kan du bruke T-banen på strekningen mellom Oslo S og Nationaltheatret, samt mellom Oslo S og Grefsen.

Stengingen i helgen er bare en forsmak på det som kommer. I pinsehelgen fra 11. til 13. juni og i seks uker fra 26. juni til 8. august stenges også Oslo S for arbeider.

Les mer på Jernbaneverkets nettsider

Beklager ulempene
Harry Korslund i Jernbaneverket sier til Nettavisen at han beklager de ulempene helgens arbeider medfører.

- Dette er ulemper vi gjerne skulle spart de reisende for, men alternativet er at arbeidene ville ha strekt seg lenger ut i tid. NSB setter opp buss for tog, og rådet til folk er å beregne litt ekstra tid, siden det kan bli forsinkelser, sier han.

I skrivende stund skal du lete lenge for å finne informasjon om helgens togstans på NSBs hjemmesider, men 30. april la selskapet ut denne pressemeldingen på sin nettside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag