NA24.no

Sterk avslutning for Imarex

Shippingbørsen Imarex har hatt en sterk utvikling i andre halvår og den gode trenden holdt seg i desember.

Ifølge en månedsoppdatering fra shippingbørsen Imarex så økte handelen med fraktekontrakter med 71 prosent målt i volum i desember 2006 sammenlignet med samme måned i 2005.

Nominell verdi på kontraktsvolumet i desember endte på 439 millioner dollar fordelt på 722 handler og 15.242 børsposter.

- Desembervolumene bidrar til totalt sett veldig sterkt fjerde kvartal for Imarex, det ble faktisk det nest beste kvartalet vi har opplevd, sier konsernsjef Tom Even Mortensen i Imarex i en kommentar.

Totalt sett har også 2006 blitt et rekord år for Imarex både i form av nye børsmedlemmer, nye kontrakter og volum. Imarex har i løpet av fjoråret omsatt derivater med en samlet underliggende verdi på 6,6 milliarder dollar. Totalt ble det gjort nær 10.000 handler over Imarex i 2006.

Mortensen mener utsiktene for 2007 også er meget gode. Ved inngangen til det nye året har Imarex 153 børsmedlemmer etter å ha fått to nye i løpet av desember.

Imarex tilbyr handel både med forwards og opsjoner mot underliggende frakteruter innen tørrbulk og tank, samt derivater på bunkersolje. Størst økning i desember hadde handelen med bunkerskontrakter, mens opsjonshandelen fortsetter å være sterk etter introduksjonen tidligere i 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere