NA24.no

Sterk avslutning på merkelig uke

Sist oppdatert:
Oslo Børs fikk en sterk avslutning på en merkelig uke. Oljeaksjene stakk til himmels.

Den skiftende utviklingen på Oslo Børs fortsatte fredag. Hovedindeksen endte til slutt opp 3,95 prosent til 382,60 poeng. Usikkerhet er fortsatt stikkordet for hvordan aktørene opptrer.

Sjekk kursene her:

Oslo Børs fikk en oppløftende avslutning på en volatil og merkelig uke. Mandag ble en trist for investorene som fokuserer på aksjemarkedet i Oslo, børsen falt nesten 5 prosent og fortsatte dermed der den slapp på fredagen i forveien.

Den påfølgende tirsdagen hadde humøret totalt endret karakter, og Oslo Børs hadde en uvanlig sterk opptur. Verdiene til aksjene som inngår i hovedindeksen steg mer over 7 prosent noe som ikke er vanlig kost for investorene i Oslo. Det var hele 14 år siden sist gang børsen hadde en tilsvarende dag.

Onsdag kom den triste hverdagen tilbake og aksjene falt med rundt 2,6 prosent i snitt. Torsdag holdt Oslo Børs stengt mens verdens børser steg på gode signaler knyttet til den amerikanske økonomiske utviklingen.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Hydro opp 6,5 prosent
Oljeprisen stjeler mye av fokuset til spekulantene som satser pengene sine på aksjer notert i Oslo. Prisen på et fat Nordsjøolje med levering i juli var da handelen stengte på børsen omsatt for 70,45 dollar i London.

- Vi holder på Attractive-anbefalingen, og vi tror energi er undervurdert, skriver investeringsbanken Morgan Stanley i et notat NA24 iMarkedet har fått tilgang til. De skriver i rapporten at de, som de andre analytikerne, har sett på oljeaksjene igjen etter store kursbevegelser og konkluderer med at alt er som før.

- Utsiktene er robuste. Vi mente at sektoren var attraktiv i januar, og vi tror den er mer attraktiv i dag, skriver Morgan Stanley i sin rapport.

Statoil endte opp 3,75 prosent til 180 kroner, mens Norsk Hydro sluttet dagen med en oppgang på hele 6,50 prosent til 172 kroner. Meglerhuset Morgan Stanley hevet kursmålet i Hydro til 200 kroner fra 176 kroner.

Det var også bra interesse rundt DNO som i dag kunne melde at deres brønn Nabrajah#10 viser strøm av olje. Pumpingen viste en samlet strøm væske på 3.200 meter, hvorav 1.120 fat var olje og 2.080 borevæsker. Aksjen endte opp 7,93 prosent.

Fredriksen blant vinnerne
John Fredriksens SeaDrill stakk likevel frem som en av de sterkeste aksjene denne dagen og endte opp hele 10,21 prosent. Det var også stor interesse for en rekke andre oljeserviceselskap der Subsea 7 og PGS steg henholdsvis 9,30 og 8,68 prosent. Riggselskapet Sinvest der Bjarne Skeie er kontrollerende eier endte opp 8,62 prosent.

Det var også grunn for Kjell Inge Røkke til å juble denne dagen. Aker Kværner endte opp hele 8,20 prosent, mens Aker steg 6,02 prosent.

Et annet selskap John Fredriksen har kontroll på er Pan Fish. Aksjene i dette selskapet endte opp 4,76 prosent til 6,60 kroner på nyheter om at lakseprisene ble handlet for godt over 44 kroner pr kilo. Etter det NA24 iMarkedet erfarer har kjendis og turboinvestor Idar Vollvik kjøpt seg inn i selskapet og skal sitte med en post på 40 millioner aksjer med en snitt pris på 6 kroner.

Sol og tilbud
Solen skinner på REC igjen etter at den har hatt en noe blandet mottagelse etter børsnoteringen 9. mai. Aksjen ble en umiddelbar suksess den første noteringsdagen, men har siden falt. Fredag endte aksjen opp 7,74 prosent og meglerhuset Enskilda Securities sto bak rundt 68 prosent av alle nettokjøpene.

Gresvig toppet listen over dagens vinnere. Aksjen steg 27,90 prosent til 55 kroner etter at storaksjonær og reder Olav Nils Sunde har lagt frem er frivillig tilbud på 55 kroner på alle aksjene i selskapene. Det har lenge vært mye bråk knyttet til Sundes krumspring i selskapet og begeret ble fullt for en rekke aksjonærer da sunnmøringen solgte kleskonseptet Voice til Gresvig. Mange freste at Gresvig betalte overprise til Sunde for Voice.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere