NA24.no

Sterk bedring for Bluewater

Forsikringsselskapet Bluewater, med blant andre Torstein Tvenge i styret, melder om bedring i resultatet for første kvartal godt hjulpet av lavere skadeprosent.

Forsikringsselskapet Bluewater, som forsikrer både skip og offshoreinstallasjoner, leverte torsdag tall før første kvartal.

Selskapet kunne melde om et resultat før skatt på 17,9 millioner kroner mot et tap på 6 millioner kroner samme periode året før.

Bluewaters brutto premieinntekter endte i perioden på 188,8 millioner kroner i første kvartal, det tilsvarer en vekst på 36 prosent i forhold til samme periode i fjor da premieinntektene endte på 138,8 millioner kroner.

Driftsresultatet, som er resultat før sikkerhetsreserver og skatt, endte på 27,3 millioner kroner mot 600.000 kroner samme periode året før.

Inntrufne skader for egen regning beløp seg til 33,9 millioner kroner i kvartalet, noe som er på linje med samme periode året før.

Dette betyr en skadeprosent (skadeutbetalinger i prosent av premieinntekter for egen regning) på 59.8 prosent i første kvartal 2006, mot 68,9 prosent for første kvartal i 2005. Forbedringen skyldes færre større skader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere