*Nettavisen* Økonomi.

Sterk dag i Asia

Foto: YOSHIKAZU TSUNO (AFP)

Forbedrede signaler om USAs økonomi løfter aksjemarkedene.

13.08.09 09:14

De asiatiske indeksene har lagt bak seg en sterk børsdag etter at investorene ble lettet som følge av den amerikanske sentralbankens uttalelser som at USA er på vei ut av resesjonen.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia-Pacific stiger 1,6 prosent til 112,85 poeng, noe som er den største oppgangen siden 31. juli, ifølge Bloomberg News. Siden den nådde det laveste nivået på fem år den 9. mars i år har indeksen steget 60 prosent.

Sentralbanksjef Ben Bernanke i USA sa onsdag at de kommer til å beholde det eksepsjonelt lave rentenivået en god stund til, og sa også at de har begynt å se tegn til bedring i økonomien.

- Federal Reserves utsagn om lave renter lettet på bekymringene om at økte lånekostnader vil hindre en forbedring i den amerikanske økonomien, sier forvalter Mitsushige Akino ved Ichiyoshi Investment Management til Bloomberg.

Også en rekke selskaper og oppgraderinger kom i fokus i dag.

I Australia steg boligbyggeren James Hardie Industries 9,9 prosent, mens landets største bank Commonwealth Australia steg 4,9 prosent etter at aksjen ble oppgradert. I Hong Kong har dessuten Asias rikeste mann Li Ka-shings selskaper Hutchison Whampoa Ltd. og Cheung Kong (Holdings) Ltd. leverte bedre enn ventede resultater.

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall torsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: + 0,99 %
Japans Nikkei 225: + 0,79 %
Hongkongs Hang Seng: + 2,40%
Kinas CSI 300: + 1,46%
Kinas Shangai Composite: +0,75%
Taiwans Taiex: + 1,97%
Sør-Koreas Kospi: - 0,05%
Singapores Strait Times Index: + 2,17 %

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag