NA24.no

Sterk dag på USA-børsene

Sist oppdatert:
USA-børsene endte med robust oppgang torsdag, og fulgte dermed opp en positiv dag i Europa.

USA-børsene steg markant torsdag, etter en positiv børsdag på de europeiske børsene som var åpne, noe Oslo Børs ikke var.

Det meste steg i USA, med IT-aksjer i front.

På makrofronten ble BNP-veksten i USA for første kvartal oppjustert fra 4,8 til 5,3 prosent, en oppjustering som faktisk var litt mindre enn markedet hadde ventet. Et inflasjonstall i den samme rapporten ble ikke endret, og dette bidrar trolig til å dempe rentefrykten som har plaget markedet den siste tiden.

Oljeprisen har steget, etter fall onsdag. Prisen for et fat nordsjøolje for levering i juli er nå 70,80 dollar, opp nær 2 dollar fra onsdag.

Delindeksene for olje og oljeservice endte opp henholdsvis rundt 3 og over 4 prosent torsdag.

Nettselskapene EBay og Yahoo steg markant etter å ha annonserte en allianse, med klar brodd mot Google. EBay endte opp 12 prosent, Yahoo 3 prosent.

Mastercard Corp. gikk på børs i dag, og aksjen steg mer enn nesten 20 prosent, i skarp kontrast til bredbåndstelefonselskapet Vonage, som har falt mer enn 20 prosent på sine første go børsdager.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,85% til 11.211,37

Nasdaq +1,34% til 2.198,24

S&P 500 +1,15% til 1.272,99

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere