Sterk dollar ødela for DOF

Sterke rater ble overskygget av valutatap.

06.11.08 09:45

Forsyningsrederiet DOF ble rammet av store tap på valuta i årets tredje kvartal. Det gir et underskudd på bunnlinjen.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av tremånedersperioden styrket dollaren seg mot norske kroner og den brasilianske valutaen real. Blant annet har de tatt et tap på 170 millioner kroner fra et datterselskap i Brasil, men ellers mener DOF at de ikke er eksponert mot den brasilianske valutaen. Netto finansresultatet havnet på 397,1 millioner kroner.

- En fortsatt svak kroner er meget positivt for selskapets fremtidige inntjening. Store deler av selskapets inntekter er i britiske pund og amerikanske dollar, skriver selskapet.

Svekket på bunnen
Resultat før skatt havnet på 150,9 millioner kroner i årets tredje kvartal og er en svekkelse fra et overskudd på 235,7 millioner kroner i tilsvarende periode året før. På driften går det bedre.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) økte til 374,1 millioner kroner fra 326 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Det ordinære driftsresultatet vokste til 246,2 millioner kroner fra 194,3 millioner kroner.

På topplinjen ble det en vekst til 1.077 millioner kroner fra 848,6 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Venter god inntjening
Hovedvekten av inntektene og resultatbidraget kommer fra DOF Subsea. DOF er sammen med investeringsfondet First Reserve Corporation i ferd med å legge inn et bud på samtlige aksjer i selskapet for 36 kroner. DOF Subsea hadde inntekter på 722,9 millioner kroner og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 207,2 millioner kroner.

DOF opplyser at hoveddelen av konsernets flåte er sikret langsiktige kontrakter og ved utgangen av tredje kvartal hadde de en ordrereserve på 17,5 milliarder kroner. Kontraktsdekningen for flåten inkludert DOF Subsea er på 87 prosent i 2009 og 68 prosent i 2010.

- Selskapet forventer en høy utnyttelsesgrad og god inntjening for supply- og subsea flåten resten av året. Selskapet har i perioden sikret flere nye kontrakter i Brasil og forventer at veksten i denne regionen vil fortsette, skriver selskapet sin resultatrapport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.